Hei,
Ettet å ha brygga 40 brygg i enten Terrassebryggeri eller Brew-In-A-Bag i 22-liters saftkjele har vi nå funnet ut at vi skal gå over til å meske i kjøleboks.
Hovedårsaken er at vi ønsker bedre kontroll over mesketemperatur for enklere å kunne gjenskape og forbedre bryggene våre.
(Særlig i Terrassebyggeriet har vi hatt store problemer med å få jevn og konstant temperatur).
Tidlig i uka kjøpte vi derfor en 51-liters Igloo og satte inn en "EasyMasher GOT" som ble kjøpt på Vin&Bar.
På tirsdag hadde vi en bryggerunde, og dette var såpass vellykket at jeg i dag var innom Seasea igjen og kjøpte en 90-liters boks.
Med disse to har vi godt med plass også til å lage relativt sterke øl i våre tre kokekjeler på 75+22+22 liter.
Så over til spørsmålet mitt:
Hva slags skyllemetode anbefales (kontinuerlig eller partskylling)?
Og hva slags utbytte får dere?
På den gjennomførte bryggingen hadde vi 12,1kg malt i boksen og mesket i ca 75 minutter, med en temperatur fra ca 67C ved start til ca 65,5 ved slutt.
Deretter skylte vi med to ganger 17 liter vann på 78-80 C.
Ihht våre beregninger endte vi med en effektivitet på ca 70%, som er en klar forbedring fra 60-65% som vi er vant med fra det gamle oppsettet
Men etter det jeg mener å ha sett er det flere her på forumet som opererer med effektivitet på 80-85%.
Hva anbefaler dere som har holdt på med dette en stund (eller lenge)?
Ettet å ha brygga 40 brygg i enten Terrassebryggeri eller Brew-In-A-Bag i 22-liters saftkjele har vi nå funnet ut at vi skal gå over til å meske i kjøleboks.
Hovedårsaken er at vi ønsker bedre kontroll over mesketemperatur for enklere å kunne gjenskape og forbedre bryggene våre.
(Særlig i Terrassebyggeriet har vi hatt store problemer med å få jevn og konstant temperatur).
Tidlig i uka kjøpte vi derfor en 51-liters Igloo og satte inn en "EasyMasher GOT" som ble kjøpt på Vin&Bar.
På tirsdag hadde vi en bryggerunde, og dette var såpass vellykket at jeg i dag var innom Seasea igjen og kjøpte en 90-liters boks.
Med disse to har vi godt med plass også til å lage relativt sterke øl i våre tre kokekjeler på 75+22+22 liter.
Så over til spørsmålet mitt:
Hva slags skyllemetode anbefales (kontinuerlig eller partskylling)?
Og hva slags utbytte får dere?
På den gjennomførte bryggingen hadde vi 12,1kg malt i boksen og mesket i ca 75 minutter, med en temperatur fra ca 67C ved start til ca 65,5 ved slutt.
Deretter skylte vi med to ganger 17 liter vann på 78-80 C.
Ihht våre beregninger endte vi med en effektivitet på ca 70%, som er en klar forbedring fra 60-65% som vi er vant med fra det gamle oppsettet
Men etter det jeg mener å ha sett er det flere her på forumet som opererer med effektivitet på 80-85%.
Hva anbefaler dere som har holdt på med dette en stund (eller lenge)?