Hveteøl på bare hvete?

Ikke noe i veien for det. Men bruk BIAB-metoden for å unngå stuck sparge. James Spencer ved Basic Brewing har vel testet dette med hell.
 
mye skum og veldig lett å drikke ;D går fint å lage øl med bare hvete,gjort det et par ganger,pleier å rive litt appelsinskall å ha i og tørrhumle med saaz,fins sikkert en oppskrift her på forumet,men litt spesielt er det og veeeldig lyst
 
Det er veldig nice det! Og fruene liker det ofte veldig godt  8)

Sist gang jeg lagde det "røstet" jeg noe av hvetemaltet (0,6 kg av totalt 6,0 kg i ovnen i 30min på 150C - også gjort på Basic Brewing - uten at jeg egentlig vet om jeg fikk så utrolig mye farge ut av det). Det blir som tidligere nevnt her meget lettdrikkelig - og jeg liker det egentlig best med tilsetting av amerikansk citrushumle etter kokeslutt eller med "wit-tilsettinger" (koriander/appelsinskall).
 
Tilbake
Topp