av dette brygget?
Modifisert Bitter ale oppskrift, 27L til gjæring:
- 5,0 kg pale ale malt
- 2,0 kg mørk crystal(!)
- 20g 15% bitter
- 30g 3,3 EKG smak
- 50g EKG aroma
- 3sp kakao(!)
-Wyeast 1275 Thames
- 52 grader 30-40 min
- 62 grader 1 time
- 72 grader 45 min
- 78 45 min
- 80 5 min
Jeg liker å eksperimentere litt kan du si... Mye jobb med all grain, og skal det være skal det være. Det er mitt andre brygg, er mørkt som rakkern og har nå stått siden fredagskvelden. Det er nede på ca 1020 og plopper nå ca 10 ganger per min. Forrige brygg var en bitter ale etter denne oppskriften:'
Bitter ale
Vørterstyrke: ca. 11 %, Mengde: ca 25 l. Bittergrad BU: 30
Alkoholstyrke : ca. 4 %
- Pale ale malt 5 kg
- Mørk karamellmalt 0,3 kg
- Muntons ekstrakt 1,5 kg
- Bitterhumle 20 g. Target 9-10 % alfa
- Smakshumle 30 g. Golding 3,3 % alfa (1/2 kokes i 30 min1/2 kokes i 15 min)
- Aromahumle 50g. Golding 3,3 % alfa (kokes i 2 min)
- Overgjær British ale gjær
Direktemesking:
67 gr.C i 90 min Siling ved 78 gr.C
Primærgjæring ved 18 gr.C
Sekundærgjæring ved 15 gr.C i 2-3 uker
Men det kom ut en tanke søtt etter å ha stått 2-3 uker på gjøringstanken. Hadde null erfaring og ingen mulighet for å sjekke SG eller OG.
Det jeg ikke vil ha er at også dette ender opp en smule søtt. Derfor droppa jeg også ekstrakten etter tips fra tyskeren og peisa på med crystal etter eget ønske.
Har lest at det hjelper å bruke starter for gjæren før iblanding med vørter, men det er for sent nå. Hvilken verdi tror dere jeg bør sikte mot? Hadde det vært en mulighet å tilsette nok en pakke av samme gjær?
Modifisert Bitter ale oppskrift, 27L til gjæring:
- 5,0 kg pale ale malt
- 2,0 kg mørk crystal(!)
- 20g 15% bitter
- 30g 3,3 EKG smak
- 50g EKG aroma
- 3sp kakao(!)
-Wyeast 1275 Thames
- 52 grader 30-40 min
- 62 grader 1 time
- 72 grader 45 min
- 78 45 min
- 80 5 min
Jeg liker å eksperimentere litt kan du si... Mye jobb med all grain, og skal det være skal det være. Det er mitt andre brygg, er mørkt som rakkern og har nå stått siden fredagskvelden. Det er nede på ca 1020 og plopper nå ca 10 ganger per min. Forrige brygg var en bitter ale etter denne oppskriften:'
Bitter ale
Vørterstyrke: ca. 11 %, Mengde: ca 25 l. Bittergrad BU: 30
Alkoholstyrke : ca. 4 %
- Pale ale malt 5 kg
- Mørk karamellmalt 0,3 kg
- Muntons ekstrakt 1,5 kg
- Bitterhumle 20 g. Target 9-10 % alfa
- Smakshumle 30 g. Golding 3,3 % alfa (1/2 kokes i 30 min1/2 kokes i 15 min)
- Aromahumle 50g. Golding 3,3 % alfa (kokes i 2 min)
- Overgjær British ale gjær
Direktemesking:
67 gr.C i 90 min Siling ved 78 gr.C
Primærgjæring ved 18 gr.C
Sekundærgjæring ved 15 gr.C i 2-3 uker
Men det kom ut en tanke søtt etter å ha stått 2-3 uker på gjøringstanken. Hadde null erfaring og ingen mulighet for å sjekke SG eller OG.
Det jeg ikke vil ha er at også dette ender opp en smule søtt. Derfor droppa jeg også ekstrakten etter tips fra tyskeren og peisa på med crystal etter eget ønske.
Har lest at det hjelper å bruke starter for gjæren før iblanding med vørter, men det er for sent nå. Hvilken verdi tror dere jeg bør sikte mot? Hadde det vært en mulighet å tilsette nok en pakke av samme gjær?