FrodeSy
Norbrygg-medlem
Flaska min batch nr 2 i går (begge to var ølsett), Muntons stout export tilsatt ekstra bitter-, smaks- og aromahumle. Smakte noe tynn og vannaktig selv om jeg etter min gane traff ok med bitterheten. Og ja, det smaker (litt) som stout, men mangler vel en del av det meste for at det skal bli plukket frem på fredagskveldene fremfor en god kjøpestout.
Så hva skal jeg brygge neste gang? Litt av utfordringen er at jeg tidlig, før jeg forstod at jeg kunne brygge av uhumlet ekstrakt uten for mye utstyr, har kjøpt inn noen "råvarer" mer eller mindre ubevisst. Det jeg nå besitter er:
- Muntons connoisseurs's traditional bitter
- 1 kg dark spraymalt
- 0,5 kg medium spraymalt
- 190 gr Hallertau perle 6,9 % alphasyre vakumpakket (best før 3.9.10, åpnet og brukt 10.9.10, nå fryst)
- 250 gr Hallertau perle 8,0 % alphasyre vakumpakket (fått som erstatning for mottatt humle utgått på dato)
- 80 gr perle pellets, fryst (hovedsaklig maltraktert under transport) 7,4 % alphasyre.
- Nottingham danstar tørrgjær.
Sjøl om det smerter en sunnmøring å bruke mer penger enn nødvendig, er jeg mentalt klar for å droppe å bruke ølsettet og heller gå for uhumlet ekstrakt. Men hva i all verden kan jeg brygge med resterende råvarer? Her er jeg åpen for innspill :yes: Liker mye forskjellig øl, men favorittene er nok enten bitre eller mørke (porter og stout). Vil sjølsagt kjøpe inn nødvendige råvarer som trengs i tillegg til de jeg har.
Så hva skal jeg brygge neste gang? Litt av utfordringen er at jeg tidlig, før jeg forstod at jeg kunne brygge av uhumlet ekstrakt uten for mye utstyr, har kjøpt inn noen "råvarer" mer eller mindre ubevisst. Det jeg nå besitter er:
- Muntons connoisseurs's traditional bitter
- 1 kg dark spraymalt
- 0,5 kg medium spraymalt
- 190 gr Hallertau perle 6,9 % alphasyre vakumpakket (best før 3.9.10, åpnet og brukt 10.9.10, nå fryst)
- 250 gr Hallertau perle 8,0 % alphasyre vakumpakket (fått som erstatning for mottatt humle utgått på dato)
- 80 gr perle pellets, fryst (hovedsaklig maltraktert under transport) 7,4 % alphasyre.
- Nottingham danstar tørrgjær.
Sjøl om det smerter en sunnmøring å bruke mer penger enn nødvendig, er jeg mentalt klar for å droppe å bruke ølsettet og heller gå for uhumlet ekstrakt. Men hva i all verden kan jeg brygge med resterende råvarer? Her er jeg åpen for innspill :yes: Liker mye forskjellig øl, men favorittene er nok enten bitre eller mørke (porter og stout). Vil sjølsagt kjøpe inn nødvendige råvarer som trengs i tillegg til de jeg har.