Veldig individuelt fra øltype til øltype. IPA for eksempel er jo absolutt best ferske, men lagrer du de i kjøleskap kan de sikkert holde noen måneder ekstra. Jeg har vel ca 15 flakser igjen med imperial stout som jeg tappet fra fat for et par år siden, disse står i kjelleren og blir bare bedre og bedre. Nå er jo prosenten 10.5 prosent vel og merke.
Har også et fat med ca 15 liter imperial stout som også står kjellerkaldt ferdig karbonert som nå har stått 1 år. Denne er på 14.5 prosent og jeg tilsatte en halvkilo dememara på denne batchen samt en halvliter espresso den gangen og den begynner nå også å komme seg skikkelig. Denne batchen var altfor skarp og rar når jeg smakte den første gangen, men begynner nå å utvikle seg skikkelig bra, litt sånn rompreg på den også nå.
Veldig artig å lagre alkoholsterke mørke øl og smake utviklingen. Jeg er nødt til å skaffe meg eikefat jeg kan ha stående i kjelleren hvor jeg kan lagre diverse imperial stouts.