Hei jeg har forstått at BU:GU er forholdet mellom OG og IBU. Men hvorfor er det slik? Jeg hadde en diskusjon med en som ikke hadde hørt om BU:GU før og jeg trur jeg var på tynn is og litt for full når jeg prøvde å forklare han.
Med mine ord så prøvde jeg å forklare at jo mer alkohol altså OG jo mindre BU:GU vil du få. Som jeg sa var at hvis man går ut ifra samme type malt og har en IBU på 40 med OG på 45 så vil bitterheten føles ut som en IPA, og hvis man har IBU 40 med OG på 80 så vil bitterheten føles ut som en APA.
Jeg forklarte dette med at jo mer alkohol du har i ølet jo mer sødme får du, og da må man justere bitterheten etter dette. Da forklarte han at dette ikke var riktig. Han sa at så lenge den gjærer ned til samme FG så vil det ikke være mer sødme i ølet på grunn av at gjæren har fått sukkermengden ned på samme nivå. Dermed vil man ikke føle at det er noe mer sødme i dette ølet. Noe som høres fornuftig ut.
Kan noen forklare meg på en enkel måte hva BU:GU er og hvordan dette fungerer?
Med mine ord så prøvde jeg å forklare at jo mer alkohol altså OG jo mindre BU:GU vil du få. Som jeg sa var at hvis man går ut ifra samme type malt og har en IBU på 40 med OG på 45 så vil bitterheten føles ut som en IPA, og hvis man har IBU 40 med OG på 80 så vil bitterheten føles ut som en APA.
Jeg forklarte dette med at jo mer alkohol du har i ølet jo mer sødme får du, og da må man justere bitterheten etter dette. Da forklarte han at dette ikke var riktig. Han sa at så lenge den gjærer ned til samme FG så vil det ikke være mer sødme i ølet på grunn av at gjæren har fått sukkermengden ned på samme nivå. Dermed vil man ikke føle at det er noe mer sødme i dette ølet. Noe som høres fornuftig ut.
Kan noen forklare meg på en enkel måte hva BU:GU er og hvordan dette fungerer?