Da har jeg satt låsen på batch # 2 . Det første kitet (Coopers European lager + Coopers brew enhancer ) ble i grunn ok på tross av dårlig utgjæring (fg 1.020)
Oppdaget nå at jeg skulle hatt en pose til med Saflager s23, så jeg sprinklet to poser med Coopers som var med kita. Skal være lagergjær selv om det står 18 grader på posen. Legg merke til at jeg bare har gjettet bitter og første aroma da det er umulig å vite hva kitet inneholder. Tilsatte imidlertid 40g Cascade ved kokeslutt for å få litt følelse av hva humlesmak er Ble litt høy OG, så er spent på hvor langt ned jeg kommer på fg.
Kan dere prøve å tippe hva dette blir for et øl ? Edit: glemte å skrive at det er et Coopers pilsener kit.
Brew2 Amber - Munich Dunkel
================================================================================
Batch Size: 24.000 L
Boil Size: 24.000 L
Boil Time: 15.000 min
Efficiency: 70%%
OG: 1.061
FG: 1.015
ABV: 5.9%%
Bitterness: 41.1 IBUs (Tinseth)
Color: 7 SRM (Morey)
Fermentables
================================================================================
Name Type Amount Mashed Late Yield Color
Amber Liquid Extract Extract 1.500 kg No No 90%% 13 L
Brew enhanser Dry Extract 1.000 kg No No 90%% 0 L
Pilsner Liquid Extract Extract 1.700 kg No No 90%% 4 L
Total grain: 4.200 kg
Hops
================================================================================
Name Alpha Amount Use Time Form IBU
Chinook 11.0%% 28.350 g Boil 1.000 hr Pellet 27.2 (guesstimate)
Centennial 9.9%% 30.000 g Boil 15.000 min Pellet 12.9 (guesstimate)
Cascade 6.7%% 40.000 g Boil 1.000 min Pellet 1.0
Yeast
================================================================================
Name Type Form Amount Stage
Saflager S23 Lager Dry 11,7 g Primary (plus 14 g Coopers lager sprinklet da jeg fant ut at jeg hadde for lite gjær :roedme:
Notes
================================================================================
Må bare gjette på bitter og aromahumle i kittet ! Fg er foreløpig ukjent !
Detta blir spennende ;D
Oppdaget nå at jeg skulle hatt en pose til med Saflager s23, så jeg sprinklet to poser med Coopers som var med kita. Skal være lagergjær selv om det står 18 grader på posen. Legg merke til at jeg bare har gjettet bitter og første aroma da det er umulig å vite hva kitet inneholder. Tilsatte imidlertid 40g Cascade ved kokeslutt for å få litt følelse av hva humlesmak er Ble litt høy OG, så er spent på hvor langt ned jeg kommer på fg.
Kan dere prøve å tippe hva dette blir for et øl ? Edit: glemte å skrive at det er et Coopers pilsener kit.
Brew2 Amber - Munich Dunkel
================================================================================
Batch Size: 24.000 L
Boil Size: 24.000 L
Boil Time: 15.000 min
Efficiency: 70%%
OG: 1.061
FG: 1.015
ABV: 5.9%%
Bitterness: 41.1 IBUs (Tinseth)
Color: 7 SRM (Morey)
Fermentables
================================================================================
Name Type Amount Mashed Late Yield Color
Amber Liquid Extract Extract 1.500 kg No No 90%% 13 L
Brew enhanser Dry Extract 1.000 kg No No 90%% 0 L
Pilsner Liquid Extract Extract 1.700 kg No No 90%% 4 L
Total grain: 4.200 kg
Hops
================================================================================
Name Alpha Amount Use Time Form IBU
Chinook 11.0%% 28.350 g Boil 1.000 hr Pellet 27.2 (guesstimate)
Centennial 9.9%% 30.000 g Boil 15.000 min Pellet 12.9 (guesstimate)
Cascade 6.7%% 40.000 g Boil 1.000 min Pellet 1.0
Yeast
================================================================================
Name Type Form Amount Stage
Saflager S23 Lager Dry 11,7 g Primary (plus 14 g Coopers lager sprinklet da jeg fant ut at jeg hadde for lite gjær :roedme:
Notes
================================================================================
Må bare gjette på bitter og aromahumle i kittet ! Fg er foreløpig ukjent !
Detta blir spennende ;D