Hei,
Har veldig lyst til å brygge en Delirium Tremens klone. Kom over denne;
https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/359072/delirium-tremens-clone
Og for det meste ser dette ganske greit ut. Men skjønte ikke hva de mente med:
Mash Guidelines
Amount Description Type Temp Time
-- Protein Temperature 124 F 30 min
-- Sugar Temperature 149 F 45 min
-- Dextrin Temperature 162 F 30 min
-- Mash-out Temperature 172 F 10 min
Er det steg for steg, at man skal meske først ved 124 F (har ikke oversatt det til Celsius enda, men skal det - har begynt å skrive en oppskrift på norsk a'la det Bryggselv har tilgjengelig, for å kunne lettere følge det) i 30 min, så gå opp til 149 i 45 min, etc? Evt. er det noen alternativ? Bruker en kjøleboks og mesker i, så er jo litt styrete å øke temperaturen slik sett, så tips på løsning mottas også med takk! Dessuten, hva betyr det når de skriver Protein, Sugar, Dextrin og Mash-out? Er Mash-out skyllingen?
Jeg har brygget ekstraktsett tidligere (som jeg har vært særdeles misfornøyd med), men brygger nå batch nr 5 (fra all-grain pakke), og tenkte det er på tide å prøve litt mer nytt nå.
Har veldig lyst til å brygge en Delirium Tremens klone. Kom over denne;
https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/359072/delirium-tremens-clone
Og for det meste ser dette ganske greit ut. Men skjønte ikke hva de mente med:
Mash Guidelines
Amount Description Type Temp Time
-- Protein Temperature 124 F 30 min
-- Sugar Temperature 149 F 45 min
-- Dextrin Temperature 162 F 30 min
-- Mash-out Temperature 172 F 10 min
Er det steg for steg, at man skal meske først ved 124 F (har ikke oversatt det til Celsius enda, men skal det - har begynt å skrive en oppskrift på norsk a'la det Bryggselv har tilgjengelig, for å kunne lettere følge det) i 30 min, så gå opp til 149 i 45 min, etc? Evt. er det noen alternativ? Bruker en kjøleboks og mesker i, så er jo litt styrete å øke temperaturen slik sett, så tips på løsning mottas også med takk! Dessuten, hva betyr det når de skriver Protein, Sugar, Dextrin og Mash-out? Er Mash-out skyllingen?
Jeg har brygget ekstraktsett tidligere (som jeg har vært særdeles misfornøyd med), men brygger nå batch nr 5 (fra all-grain pakke), og tenkte det er på tide å prøve litt mer nytt nå.