Dette brygget på 18 liter sto totalt 3 uker på gjæringsdunken. Tørrhumlet de siste 7-10 dagene med en betydelig mengde pellets. All humlen var ikke sunket da brygget ble flasket, men flasket likevel... Forsøkte delvis å filtrere med en desinfisert humlepose, med varierende hell.
Uansett, etter ca 2 uker på flaske (19-22 C) ser jeg en del humlerester på opptil ca 3-4 mm i diameter flyte rundt i flaskene. Er det noe håp for at disse sedimenterer etter hvert? Evt hvor lang tid vil det ta? Vil det være lurt å kjøle flaskene skikkelig (les: kjøleskap), evt hvor lang tid vil det i så fall ta før humlen er skikkelig sedimentert?
Jeg vet det ikke er farlig med litt humlerester, men foretrekker å ikke måtte spise små ikke-flytende ting i ølet....
Uansett, etter ca 2 uker på flaske (19-22 C) ser jeg en del humlerester på opptil ca 3-4 mm i diameter flyte rundt i flaskene. Er det noe håp for at disse sedimenterer etter hvert? Evt hvor lang tid vil det ta? Vil det være lurt å kjøle flaskene skikkelig (les: kjøleskap), evt hvor lang tid vil det i så fall ta før humlen er skikkelig sedimentert?
Jeg vet det ikke er farlig med litt humlerester, men foretrekker å ikke måtte spise små ikke-flytende ting i ølet....