ThomasC
Norbrygg-medlem
Heisann,
I morgen skal jeg sette en hefe weizen, og lurer litt på hvor mye humle som bør brukes? Humlen jeg skal tilsette er Hallertauer Miterfrueh. På pakken står det alfasyre 3%, men pakken er åpnet, og den er høstet i 2013. Har da brukt Hop Age tool i Beersmith og justert alderen på humlen til å være 18 måneder, og får da kalkulert frem en alfaverdi på 2,64. Har lagd inn 40 gram ved 60 minutt, og for opp en IBU på 9,9. Er det for mye humle eller er dette helt topp?
I morgen skal jeg sette en hefe weizen, og lurer litt på hvor mye humle som bør brukes? Humlen jeg skal tilsette er Hallertauer Miterfrueh. På pakken står det alfasyre 3%, men pakken er åpnet, og den er høstet i 2013. Har da brukt Hop Age tool i Beersmith og justert alderen på humlen til å være 18 måneder, og får da kalkulert frem en alfaverdi på 2,64. Har lagd inn 40 gram ved 60 minutt, og for opp en IBU på 9,9. Er det for mye humle eller er dette helt topp?