Leho
Norbrygg-medlem
Hei!
Har planer om å brygge en cider basert på enkel eplejuice. Tenker å prøve kveik fra Voss som gjær. Det er et par spørsmål jeg ikke har noe godt svar på pt og gjerne vil ha tips og råd om:
1. Hvor mye humle vil jeg trenge for å få noen større konserveringseffekt (ønsker ikke noe bitterhet å snakke om, men kan kan godt få inn noe smak og aroma)?
2. Hvor mye tropiske/ fruktige aromaer kan jeg forvente å få ut av kveiken?
3. Er det noen som har tips til dosering av humle (ser for meg Citra og/ eller Huell melon) som gir nok konservering, men ikke lager tropebonansa i smak og aroma?
PS er ikke noe typisk "humlehue", så jeg vil heller være på den litt forsiktige enden
Med frykt for å slå inn åpne dører, avventer jeg spent informerte og velbegrunnede svar
Har planer om å brygge en cider basert på enkel eplejuice. Tenker å prøve kveik fra Voss som gjær. Det er et par spørsmål jeg ikke har noe godt svar på pt og gjerne vil ha tips og råd om:
1. Hvor mye humle vil jeg trenge for å få noen større konserveringseffekt (ønsker ikke noe bitterhet å snakke om, men kan kan godt få inn noe smak og aroma)?
2. Hvor mye tropiske/ fruktige aromaer kan jeg forvente å få ut av kveiken?
3. Er det noen som har tips til dosering av humle (ser for meg Citra og/ eller Huell melon) som gir nok konservering, men ikke lager tropebonansa i smak og aroma?
PS er ikke noe typisk "humlehue", så jeg vil heller være på den litt forsiktige enden
Med frykt for å slå inn åpne dører, avventer jeg spent informerte og velbegrunnede svar