Jeg har lest og hørt at man ikke skal skylle med for varmt skyllevann og at over 80 grader vil kunne medføre at en drar ut tanniner i mesken. Fant en oppskrift på IPA på nettet og så på skylleregimet der at de skylte med vann som holdt 85,6 grader. Synes også at de skylte med svært lite vann pr skylling med tanke på at dette var en 6 "gallons batch". Regner med at Mash 2-steget under er for å stoppe enzym-prosessen, men om noen kan si hvor mange minutter hvert enkelt steg etter selve meskingen (utmesking, skylling) bør ta og hvor stor andel vann pr steg en bør bruke hadde det vært fint.
Så langt har jeg mesket i 60 minutter. Fått ut vørter. Fylt på med nytt skyllevann (mengden har variert litt, men som oftest har jeg basert meg på tall fra beersmith, selv om den antyder kun en skylling ?? ) som holder 74-77 grader og rørt godt om. Latt det stå i 10 minutter og så gjentatt dette to ganger. Helt ut vørter mellom hvert steg og målt SG underveis. På tredje skylling er jeg vanligvis nede i 1015-1020 og da ikke skylt mer. Har hatt noe lav effektivitet så om det er ting jeg kan gjøre bedre her er jeg glad for tips.
Artikkelen ligger her http://makezine.com/projects/make-40/brew-a-vintage-ipa/ og meskingen er vist under.
Så langt har jeg mesket i 60 minutter. Fått ut vørter. Fylt på med nytt skyllevann (mengden har variert litt, men som oftest har jeg basert meg på tall fra beersmith, selv om den antyder kun en skylling ?? ) som holder 74-77 grader og rørt godt om. Latt det stå i 10 minutter og så gjentatt dette to ganger. Helt ut vørter mellom hvert steg og målt SG underveis. På tredje skylling er jeg vanligvis nede i 1015-1020 og da ikke skylt mer. Har hatt noe lav effektivitet så om det er ting jeg kan gjøre bedre her er jeg glad for tips.
Artikkelen ligger her http://makezine.com/projects/make-40/brew-a-vintage-ipa/ og meskingen er vist under.