høy FG på stout?

Brygget en julestout fra ølbrygging.No med safale 04 gjær.
OG ble målt til 1.067 og jeg meska på 65 grader i 60 min og deretter vasket med stigende temp til 78 Grader i 90 min før skylling med 78 grader vann.

Både ristet godt inn luft og rehydrerte gjæra, brukte 2 gr gjærnæring i tillegg.
Den ble satt den 03.07 og gjæringstemp de 3 første dagene var 18,19,20 før jeg satt den på gulvet (kjellergulv) og temperaturen sank til 19 dag 4. Så satt den opp igjen og dro på ferie. Så kom varmen i nord og da jeg kom hjem var tempen 22 grader. Jeg målte FG til 1.021.

Spørsmålet er om det er litt høy fg for en stout? (er min første stout)
I så tilfelle er det da spm på om hva som er grunnen til at den ikke har gjæret langt nok ned.
 
Ser at æ har begått nybegynner feil i forumet og ikke klart å legge denne under nybegynner og generelt. Bare ignorer denne tråden.
 
1021 er kanskje akkurat passe. Har hatt flere stouter som har hatt høyere fg og som har vært veldig gode. Flask, karboner og smak.
Blir sikkert bra :)
 
Tilbake
Topp