Hei
Brygget en pale ale etter denne oppskriften som min første batch med hjemmebrygg (BIAB):
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/105712/bakke-brygg-pale-ale-20-l
Oppskriften sier at FG skal være 11, men den har nå stabelisert seg på 21 (målte 21 etter 6 dager, og 21 igjen etter 9). Som den nybegynneren jeg er glemte jeg å måle OG, men noterte av en eller annen grunn at måleren viste 42 rett etter mesking (ved ca. 70C). Volumet i gjæringskaret er 18L, altså 2L mindre enn oppskriften. Tenkte å lage en litt stor sukkerlake ved flasking for å kompensere for dette (mer vann, like mye sukker). Er dette en god løsning? Kan jeg flaske ølet slik det er nå, eller er det noe jeg kan gjøre for å få ned FG? Vil jo ikke ha borgerkrig i kjøleskapet...
Kan i tillegg legge til at temperaturen var litt høy da jeg mesket; opp mot 69-70C. Temperaturen for gjæringen har ligget mellom 15-19C, hvis det har noe si (brygger på en studenthybel, så temperaturen endres veldig fort når vinduer åpnes for lufting).
Brygget en pale ale etter denne oppskriften som min første batch med hjemmebrygg (BIAB):
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/105712/bakke-brygg-pale-ale-20-l
Oppskriften sier at FG skal være 11, men den har nå stabelisert seg på 21 (målte 21 etter 6 dager, og 21 igjen etter 9). Som den nybegynneren jeg er glemte jeg å måle OG, men noterte av en eller annen grunn at måleren viste 42 rett etter mesking (ved ca. 70C). Volumet i gjæringskaret er 18L, altså 2L mindre enn oppskriften. Tenkte å lage en litt stor sukkerlake ved flasking for å kompensere for dette (mer vann, like mye sukker). Er dette en god løsning? Kan jeg flaske ølet slik det er nå, eller er det noe jeg kan gjøre for å få ned FG? Vil jo ikke ha borgerkrig i kjøleskapet...
Kan i tillegg legge til at temperaturen var litt høy da jeg mesket; opp mot 69-70C. Temperaturen for gjæringen har ligget mellom 15-19C, hvis det har noe si (brygger på en studenthybel, så temperaturen endres veldig fort når vinduer åpnes for lufting).