Hei, jeg har laget en Mikkelers Beer Geek breakfast clone som har havnet på litt høy FG. Jeg har lest meg godt opp på mulige årsaker til høy FG men usikker på hva jeg kan gjøre for å evt. løse det, eller bare flaske.
Den ble mesket på 66 grader og jeg kjørte mash out på 75 grader. Endte opp på 1.042 OG.
Hadde 1 pakke US-05 (rehydrert) i karet. Ikke mer enn 3 grader forskjell på rehydrert gjær og vørter når jeg helte i, luftet med O2. (Hadde ikke gjærnæring i, glemte det)
Har stått i gjærskap på 19 grader. Og måler nå 1.018 istedenfor 1.012.
Kan jeg forsøke å tilsette gjærnæring og øke temp til 23 grader?
Sette karet på sentrifugerende vaskemaskin for å vekke gjæren til liv igjen?
Evt. lage gjærstarter og tilsette denne når "kraüsen" eller hva det heter er i gang? (Har ikke magnetrører men)
Den ble mesket på 66 grader og jeg kjørte mash out på 75 grader. Endte opp på 1.042 OG.
Hadde 1 pakke US-05 (rehydrert) i karet. Ikke mer enn 3 grader forskjell på rehydrert gjær og vørter når jeg helte i, luftet med O2. (Hadde ikke gjærnæring i, glemte det)
Har stått i gjærskap på 19 grader. Og måler nå 1.018 istedenfor 1.012.
Kan jeg forsøke å tilsette gjærnæring og øke temp til 23 grader?
Sette karet på sentrifugerende vaskemaskin for å vekke gjæren til liv igjen?
Evt. lage gjærstarter og tilsette denne når "kraüsen" eller hva det heter er i gang? (Har ikke magnetrører men)