Hei,
Jeg har brygget 50 liter med juleøl. Har brukt settet Belgisk jul fra Vestbrygg.
Oppskrift sier:
Mersking på 66 grader
OG 1066
FG 1014
Gjæringstemp: 19-22 grader
Jeg mesket på 66 grader og fikk en OG på 1060. Føler at jeg fikk tilført bra med oksygen i vørter før gjæring. Brukte tørrgjær, husker ikke hvilken, men det kan jeg finne ut av.
Ølet har nå stått i 14 dager på 20 grader. Har målt en FG på 1022 de siste tre dagene. Den vil ikke gå lavere.
Hva har jeg gjort feil? Hva kan jeg gjøre for å få den lavere? Kan jeg trygt flaske den som den er nå?
Noen som har noen gode tips?
Jeg har brygget 50 liter med juleøl. Har brukt settet Belgisk jul fra Vestbrygg.
Oppskrift sier:
Mersking på 66 grader
OG 1066
FG 1014
Gjæringstemp: 19-22 grader
Jeg mesket på 66 grader og fikk en OG på 1060. Føler at jeg fikk tilført bra med oksygen i vørter før gjæring. Brukte tørrgjær, husker ikke hvilken, men det kan jeg finne ut av.
Ølet har nå stått i 14 dager på 20 grader. Har målt en FG på 1022 de siste tre dagene. Den vil ikke gå lavere.
Hva har jeg gjort feil? Hva kan jeg gjøre for å få den lavere? Kan jeg trygt flaske den som den er nå?
Noen som har noen gode tips?