Hei.
Jeg har noe av det samme problemet med juleølen. Brukte 2 pakker czech pilsner lager gjær, og brygget har nå stått i 1 mnd på dunken. Temperaturen har vært på 9-13 grader under primærgjæringa. Oppskrifta er med flytende ekstrakt, crystal malt og sjokolademalt. OG ble målt til 1,064, og FG ligger nå på 1,020, men etter Beer Smith skulle FG ha vært 1,015-1,016. Målte FG sist uke, og på den tiden har den gått ned med ca. 2 oechsle. Mengden øl er på 23 L. Skal jeg la den stå i ytterligere 2 uker, eller tappe på flasker?
Mengden sukker på 4 oechslegrader blir vel slik:
2,67 x 23 liter = 1 oechslegrad, har 4 oechslegrader for lite i forhold til Beer Smith.
2,67 x 23 liter x 4 = 245,64 gram
Det vil si at jeg får flaskegranater om jeg tapper det nå, antatt at brygget går ned ytterligere 4 oechslegrader ved lagring? ???