Hoppy Joe oppskrifter - hvilken er riktig

Hoppy Joe-oppskriften i Fra Hånd til Munn er en del forskjellig fra oppskriften Bryggselv har på settet sitt. Noen som vet hvorfor? Og hvilken som er riktig?
 
"Fra Hånd til Munn" ble utgitt i 2013 (mulig denne har flere opplag), og i dag skriver vi 2017. Hvor oppdatert BryggSelv sin oppskrift er aner jeg ikke, men det som er helt sikkert er at oppskriften nok er gjenstand for endring hos Lervig som alle andre bryggerier (basert på råvaretilgang, prosessendringer, osv.). Så den mest oppdaterte får du nok av Mike Murphy (om du er heldig) ;)
 
Oppskriften i stor skala ligger allerede her på forumet:

________________________________________
Fra: Mike Murphy
Sendt: 10. september 2012 08:27
Til: Morten Robberstad
Emne: SV: Hoppy Joe
Hoppy Joe – 21500L
23.8.12

Batch size 21500L
Total grain 3750 KG
Anticipated OG 11,5 % Plato OE%
Anticipated EBC 34
Anticipated IBU 18
Anticipated RDF 65% RE% – 3,2 Plato
Anticipated Alc. Vol. 4,7 %
Brewhouse Eff. Calcutated at 93%

Mashing-in liquor 100hl + 13 hl f/p + 140 hl sparge water = 216 hl wort
Mash in temp – 50c (15 mins)
Saccharification rest1 68°C- rest for 45 mins
Mash off 78,5 5 mins

Boil time 60 min
Pre-boil gravity 10.0 % plato

Minerals
Mash water: Boil kettle:
CaCl 6kg CaCl 2 kg
lactic acid 3 L lactic acid 1 L
Beta G 1,5L whirlfloc 650grm (15min)

Grain
1500 kg Pale malt
1500 kg Pilsner malt
150 kg Cara20
425kg Cara120
150kg Special B or Weyermann caraaroma 300 EBC
25kg Chocolate

Hops
2 perle 60
10kg Chinook 15
15kg Simcoe 10
20,0 kg N Sauvin or Amerillo 0
0,5 kg Nelson Sauvin / HL dry hop

Fermentation
Ale yeast - 20C- final gravity around 3.2Plato

Filtration /Carbonation-
• 80 / 20% filter /unfiltered mix
• CO2 4,7g/l

Packaging-

Med vennlig hilsen, Sincerely yours,

MIKE MURPHY
Brew Master

i denne tråden
 
Tilbake
Topp