Hop stand effektivitet

Heisann
Vi kjørte en liten runde med "hop stand" i går.
Da hadde vi en temp på rundt 86 grader (mener å ha hørt at den bør være mellom 92 og 98 grader)

Dette fikk meg til å lure på om det er noen temperatur vs effektivitet på "hop standing"
Gjerne i form av en graf der man kan lese ut feks "10 minutter på 95 grader er like effektivt som 20 minutter på 85".

Noen som har sett noen sånne kurver?

Målet er å få ut 100% av oljene på humlen, slik at vi får maks utbytte uansett temp...
 
hmh, fant en artikkel (velskrevet!) som tilsynelatende torpederer hele konseptet... http://brulosophy.com/2016/05/02/hop-stand-vs-20-minute-boil-addition-exbeeriment-results/

Problemet med det exbeerimentet er at han hiver i humla i det han skrur av varmen. Det er fremdeles veldig interessant at det ikke gjør noen forskjell sammenlignet med en tilsetning på 20 min., men det torpederer definitivt ikke hele konseptet. En tilsetning på lavere temperatur gir rimeligvis en annen effekt, noe som også blir påpekt av flere i kommentarfeltet. Det er mange mulige trinn på veien nedover fra 100 grader.
 
Tilsetter humle på 65 ℃ ved bruk av hopstand. Anbefaler at du bestemmer deg for en temperatur, og tester. Dersom du både endrer temp og tid, vil det være bortimot umulig å trekke gode konklusjoner
 
Tilbake
Topp