Jeg gjennopptar denne istedenfor å starte ny tråd:
Vi har to batcher med øl på flaske. Hele første batch (1 uke eldre enn den andre batchen) er i kjøleskapet, fordi jeg leste at etter at den var ferdig (Hoppe Joe, Red Ale) så burde man oppbevare den kjølig minst en uke før drikking. Dette skulle gjøre at ølen klarner og blir enkelt og greit bedre.
Men hva når den andre batchen skal i kjøleskapet (på torsdag, stått to uker på flaske i kjeller, IPA) - kan/bør jeg da ta ut de andre og sette de i boden igjen, eller er det hele da forgjeves? Ser nå at jeg muligens burde kjøpe meg et ekstra kjøleskap hvis det virkelig er slik at man bør holde ølet kaldt over lang tid før man drikker det. Har enkelt og greit ikke plass til to batcher med øl i kjøleskapet... Og får jeg plass så blir ikke madammen så fornøyd når hun ikke får plass til maten..
Hvordan gjør dere dette?