Hjemmebrygging i Under Dusken

Fant denne artikkelen om hjemmebrygging i studentavisa i Trondheim: Under Dusken.

http://www.underdusken.no/reportasje/2009/11/1497785/i+kj%C3%B8leskapet+heime+er+det+%C3%B8l
 
Uff, der var det usannsynlig dårlig presisjonsnivå :)  Gad vite om det var bryggerne eller journalisten det ligger hos?
 
Jeg synes nivået var helt greit, til å være i en ikke-teknisk artikkel. Den gir jo ikke inntrykk av å være noen innføring i hjemmebrygging, og bør heller ikke være det når den skal stå i Under dusken.

Greit nok at en porter ikke nødvendigvis er mildere enn en stout, og at skyllevannet ikke presser ut mesken (med mindre de bruker et sært hevertsystem, kanskje): artikkelen viser at noen helt alminnelige slubberter på 23 år kan lage godt øl på kjøkkenet, og den sier litt om hvordan. Om andre synes det virker som en god idé, kan de heller kjøpe en bok.
 
Kjetil S skrev:
Jeg synes nivået var helt greit, til å være i en ikke-teknisk artikkel. Den gir jo ikke inntrykk av å være noen innføring i hjemmebrygging, og bør heller ikke være det når den skal stå i Under dusken.

Greit nok at en porter ikke nødvendigvis er mildere enn en stout, og at skyllevannet ikke presser ut mesken (med mindre de bruker et sært hevertsystem, kanskje): artikkelen viser at noen helt alminnelige slubberter på 23 år kan lage godt øl på kjøkkenet, og den sier litt om hvordan. Om andre synes det virker som en god idé, kan de heller kjøpe en bok.

Alminnelige slubberter ja!  :)
Vi er fornøyde med artikkelen, og glade for å få litt oppmerksomhet rundt hobbyen, som tross alt var målet. Og for folk som ikke har god teknisk peiling på øl er det liten vits i for mange detaljer som fremstiller det som mer vanskelig enn det er å starte opp. Moro om flere studenter fatter interessen og kanskje skulle få lyst til å prøve seg på hjemmebrygging selv.
 
MagnuS skrev:
Artig med eksperimenter med ulike tilsettinger! :)

Hvordan var fremgangsmåten for stout med lakris?

Ganske enkel. Vi lagde stout på vanlig vis og tilsatte pulver av lakrisrot til vørteren på slutten av koketida. For øvrig kokte vi også med noen vaniljestenger i dette ølet, men smaken fra de skinte ikke igjennom så godt.

Vi har brukt forskjellige mer eller mindre uvanlige tilsettinger i flere av ølene våre, og det er alltid moro! Selv om resultatet av og til varierer litt. :)
 
Synes dette var en bra artikkel! Den skildrer en bryggedag og ikke minst viderefører entusiasmen som har vært med på å brygge godt øl!  :skitbra:

[size=6pt]
(sleit bare litt med nynorsken) [/size]
 
Tilbake
Topp