Hallois!
Har fått meg corneliusfat og har noe grådig til skum, så håper noen kan komme med triks og tips!
Jeg fata lenge før jeg fikk meg gass, så jeg karbonerte naturlig på et 19l corneliusfat, brukte 5g(eller kanskje 6) sukker/liter.
Når jeg hadde fått meg resten av co2 anlegget og skulle tappe, så kom det nesten bare skum! Jeg brukte under 0,5 bar trykk og Ølet hadde stått på fat i 1-1 1/2 måneder, kan jeg tenke meg. klippet også til en slange som jeg satte på "tappetuten" så jeg tappet fra bunnen i glasset. det hjalp litt, men ble fortsatt en god 60/40 blanding hvor 60% var skum..
Har en slik en http://www.bryggselv.no/products/tappekran-og-slange-komplett som liksom skal forhindre skumproblemer, ikke overbevist :noway:
Noen som har noe tips? er det rett og slett fordi jeg karbonerte naturlig? hadde jeg for høyt trykk når jeg skulle tappe? (Koblet av co2 og tappet til det var tomt for trykk, skummet like mye hele tiden)
Har fått meg corneliusfat og har noe grådig til skum, så håper noen kan komme med triks og tips!
Jeg fata lenge før jeg fikk meg gass, så jeg karbonerte naturlig på et 19l corneliusfat, brukte 5g(eller kanskje 6) sukker/liter.
Når jeg hadde fått meg resten av co2 anlegget og skulle tappe, så kom det nesten bare skum! Jeg brukte under 0,5 bar trykk og Ølet hadde stått på fat i 1-1 1/2 måneder, kan jeg tenke meg. klippet også til en slange som jeg satte på "tappetuten" så jeg tappet fra bunnen i glasset. det hjalp litt, men ble fortsatt en god 60/40 blanding hvor 60% var skum..
Har en slik en http://www.bryggselv.no/products/tappekran-og-slange-komplett som liksom skal forhindre skumproblemer, ikke overbevist :noway:
Noen som har noe tips? er det rett og slett fordi jeg karbonerte naturlig? hadde jeg for høyt trykk når jeg skulle tappe? (Koblet av co2 og tappet til det var tomt for trykk, skummet like mye hele tiden)