Hjelp til "jule øl" for nybegynner

Hei
Satte min første batch for få dager siden og er basert på oppskrift og ingredienser fra ww.brygging.no ( kjøpte bryggerutstyr derfra hvor det fulgte med til første brygg)

Det jeg trenger hjelp til er å finne en oppskrift til ett juleøl basert på ekstrakt brygg. jeg som er nybegynner synes  det er vrien å finne ut hvilke ekstrakt, spesialmalt etc jeg skal bruke for å produsere juleøl.



På forhånd Tusen takk for hjelpen  :amen:
 
Har forsøkt meg på å gjøre om vinneroppskriften for spesial juleøl 2007 -  "Nissens julebokk" av Anders Fagerhaug til ekstraktbrygg:
Orginaloppskriften er her http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,590.0.html
Dersom jeg bytter ut basismalt med følgende:
Malt:
4000,00 g  Amber maltekstrakt fra Weyermann
500,00  g  Caramunich Malt (110,3 EBC)Grain29,8 %
620,00    g  Roasted Barley (591,0 EBC)Grain112,1 %
Humle:
20 g Goldings, East Kent 5,70% 60 min kok
17,50 g Goldings, East Kent 5% 15 min kok
17,50 g Goldings, East Kent 5%  2 min kok
Gjær:
2 pk Irish Ale (Wyeast labs #1084 )

Vil gi 20 liter ferdig brygg på ca 6%
Est OG: 1062
Est SG: 1016

Høres dette fornuftig ut?
 
Tilbake
Topp