Hei.
Skal brygge en litt kraftig oatmeal stout på torsdag. Det blir en minimesk med ekstrakt, og jeg lurte i den forbindelse på om det er noen som kan kommentere oppskriften jeg har satt sammen. Dette brygget blir et restebrygg og litt av oppskriftssammensetningen bærer preg av dette. Noe jeg burde fjerne/minske/øke?
Style: Oatmeal Stout
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1082
FG:
Alcohol: 8.1 % by vol.
Colour: 102 EBC (Black)
Bitterness: 47 IBU
BU/GU: 0.57
Fermentables
Liquid Light Extract 3500 grammes
Black Malt 1200 EBC 200 grammes
Cara Red 40 EBC 200 grammes
Maris Otter Pale Malt 1000 grammes
Chocolate Malt 300 grammes
Crystal Malt 135 200 grammes
Flaked Oats 750 grammes
Roasted Barley 250 grammes
Minimesk:
Mash schedule: 65,5 degrees for 90 minutes
Hops
Target 10% alpha 40 grammes 60 minutes
Perle 6.4% alpha 30 grammes 30 minutes
Fermentation
Yeast: 1028 London Ale
Fermented at 17 degrees C for 21 days.
Ser dette greit ut? Hvor mange liter vann skal jeg bruke til 2.9 kg malt i minimesken? Gjæringstemperaturen er satt til 17 grader, fordi det er det kjellerboden min holder for tiden, men det skal 1028 klare fint.
Takk for alle svar!
Skal brygge en litt kraftig oatmeal stout på torsdag. Det blir en minimesk med ekstrakt, og jeg lurte i den forbindelse på om det er noen som kan kommentere oppskriften jeg har satt sammen. Dette brygget blir et restebrygg og litt av oppskriftssammensetningen bærer preg av dette. Noe jeg burde fjerne/minske/øke?
Style: Oatmeal Stout
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1082
FG:
Alcohol: 8.1 % by vol.
Colour: 102 EBC (Black)
Bitterness: 47 IBU
BU/GU: 0.57
Fermentables
Liquid Light Extract 3500 grammes
Black Malt 1200 EBC 200 grammes
Cara Red 40 EBC 200 grammes
Maris Otter Pale Malt 1000 grammes
Chocolate Malt 300 grammes
Crystal Malt 135 200 grammes
Flaked Oats 750 grammes
Roasted Barley 250 grammes
Minimesk:
Mash schedule: 65,5 degrees for 90 minutes
Hops
Target 10% alpha 40 grammes 60 minutes
Perle 6.4% alpha 30 grammes 30 minutes
Fermentation
Yeast: 1028 London Ale
Fermented at 17 degrees C for 21 days.
Ser dette greit ut? Hvor mange liter vann skal jeg bruke til 2.9 kg malt i minimesken? Gjæringstemperaturen er satt til 17 grader, fordi det er det kjellerboden min holder for tiden, men det skal 1028 klare fint.
Takk for alle svar!