Hei!
Skal i dag brygge min første mer eller mindre egnkomponerte øl. En oatmeal stout, se oppskrift under. Er litt usikker på mesketemepraturen. Tenkte å kjøre standard BIAB uten skylling.
Ser for meg 60 min på vel 67-68 grader og så kjøre en mashout opp på 77 grader i 10 minutter.
Høres dette ok ut? Eller bør jeg kjøre et step på lavere mesketemp før jeg hever til 68? Andre synspunkter
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 82,6 %
0,30 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (120,0 EBC) Grain 2 5,0 %
0,25 kg Chocolate (BestMälz) (1200,0 EBC) Grain 3 4,1 %
0,25 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 4,1 %
0,25 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1300,0 EBC) Grain 5 4,1 %
50,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 27,0 IBUs
15,00 g Bramling Cross [5,30 %] - Boil 30,0 min Hop 7 6,6 IBUs
2,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) [35,49 ml] Yeast 8 -
Skal i dag brygge min første mer eller mindre egnkomponerte øl. En oatmeal stout, se oppskrift under. Er litt usikker på mesketemepraturen. Tenkte å kjøre standard BIAB uten skylling.
Ser for meg 60 min på vel 67-68 grader og så kjøre en mashout opp på 77 grader i 10 minutter.
Høres dette ok ut? Eller bør jeg kjøre et step på lavere mesketemp før jeg hever til 68? Andre synspunkter
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 82,6 %
0,30 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (120,0 EBC) Grain 2 5,0 %
0,25 kg Chocolate (BestMälz) (1200,0 EBC) Grain 3 4,1 %
0,25 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 4,1 %
0,25 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1300,0 EBC) Grain 5 4,1 %
50,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 27,0 IBUs
15,00 g Bramling Cross [5,30 %] - Boil 30,0 min Hop 7 6,6 IBUs
2,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) [35,49 ml] Yeast 8 -