Aasberg
Norbrygg-medlem
Har noen rester malt og humle liggende, så tenkte å brygge en smaksfull øl med markant smak av eik og hint av vanilje og karamell, i stil med Innis & Gunn. Kan noen se over oppskrifta og si fra om noe er helt krise, eller om dette kan fungere.
Volume: 24 liters
Boil Volume: 27 liters
OG: 1068
BG: 1060
FG:
Alcohol: 6.6 % by vol.
Colour: 22 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 32 IBU
BU/GU: 0.47
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4300 g 65%
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 900 g 14%
Crystal Malt 135 150 EBC 100 g 2%
Cara-hell 25 EBC 25 EBC 700 g 11%
Crystal Malt 135 400 EBC 30 g 0%
Wheat Malt 3 EBC 300 g 5%
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 300 g 5%
Mash schedule: 67*C i 60 min, 78*C i 15 min
Hops
Challenger 7.6% alpha 35 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 20 g 30 minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew T-58
Comments:
Tilsett 3 stk splittede vaniljestenger i 60 min.
Tilsett 80g eikespon fransk medium toast i 7 dager. Eikespon er trekkt i vodka i ca 2 mnd.
Volume: 24 liters
Boil Volume: 27 liters
OG: 1068
BG: 1060
FG:
Alcohol: 6.6 % by vol.
Colour: 22 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 32 IBU
BU/GU: 0.47
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4300 g 65%
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 900 g 14%
Crystal Malt 135 150 EBC 100 g 2%
Cara-hell 25 EBC 25 EBC 700 g 11%
Crystal Malt 135 400 EBC 30 g 0%
Wheat Malt 3 EBC 300 g 5%
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 300 g 5%
Mash schedule: 67*C i 60 min, 78*C i 15 min
Hops
Challenger 7.6% alpha 35 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 20 g 30 minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew T-58
Comments:
Tilsett 3 stk splittede vaniljestenger i 60 min.
Tilsett 80g eikespon fransk medium toast i 7 dager. Eikespon er trekkt i vodka i ca 2 mnd.