Hei.
Jeg har fryktelig lyst til å brygge en havrestout med ekstrakt og spesialmalt, og i den forbindelse lurte jeg på om det er noen av dere som har en god oppskrift på dette?
Jeg har forstått det slik at for å få noe effekt av å bruke havre i øl så må denne meskes. Er det noen av dere som (i tillegg til oppskrift) kan gi meg en en walkthrough på hvordan jeg best kan gjøre dette. Er nybegynner og har aldri mesket noe som helst. Det nærmeste jeg kommer er steeping av spesialmalt. Er det bare å varme vann til ca 75 grader, tilsette tilmålt mengde havre og feks pale malt, og la stå en time, for så å sile av og tilsette det i kokekjelen med noe mer vann og så steepe spesialmaltet i en halvtime på rundt 70 grader, for så å ha i mer vann og ekstraktet?
Ser på dette som første steg mot allgrainbrygging, men trenger som dere skjønner litt hjelp!
Jeg har fryktelig lyst til å brygge en havrestout med ekstrakt og spesialmalt, og i den forbindelse lurte jeg på om det er noen av dere som har en god oppskrift på dette?
Jeg har forstått det slik at for å få noe effekt av å bruke havre i øl så må denne meskes. Er det noen av dere som (i tillegg til oppskrift) kan gi meg en en walkthrough på hvordan jeg best kan gjøre dette. Er nybegynner og har aldri mesket noe som helst. Det nærmeste jeg kommer er steeping av spesialmalt. Er det bare å varme vann til ca 75 grader, tilsette tilmålt mengde havre og feks pale malt, og la stå en time, for så å sile av og tilsette det i kokekjelen med noe mer vann og så steepe spesialmaltet i en halvtime på rundt 70 grader, for så å ha i mer vann og ekstraktet?
Ser på dette som første steg mot allgrainbrygging, men trenger som dere skjønner litt hjelp!