Hei!
Jeg satt en gjærstarter på 2,8 liter til en Belgisk Wit som skal brygges i dag. Først nå gikk det opp for meg at jeg bør sette den kaldt et døgn for å bunnfelle gjæren for så å dekantere. Dette rekker jeg jo ikke nå, da det bare er noen få timer igjen til gjæren skal brukes.
Vil det ha store negative konsekvenser for ølet hvis jeg heller oppi hele gjærstarteren?
Finnes det evt. noen triks jeg kan benytte meg av for å slippe å helle i hele?
Olav
Jeg satt en gjærstarter på 2,8 liter til en Belgisk Wit som skal brygges i dag. Først nå gikk det opp for meg at jeg bør sette den kaldt et døgn for å bunnfelle gjæren for så å dekantere. Dette rekker jeg jo ikke nå, da det bare er noen få timer igjen til gjæren skal brukes.
Vil det ha store negative konsekvenser for ølet hvis jeg heller oppi hele gjærstarteren?
Finnes det evt. noen triks jeg kan benytte meg av for å slippe å helle i hele?
Olav