Hjelp til gjærstarter

Hei!
Jeg satt en gjærstarter på 2,8 liter til en Belgisk Wit som skal brygges i dag. Først nå gikk det opp for meg at jeg bør sette den kaldt et døgn for å bunnfelle gjæren for så å dekantere. Dette rekker jeg jo ikke nå, da det bare er noen få timer igjen til gjæren skal brukes.
Vil det ha store negative konsekvenser for ølet hvis jeg heller oppi hele gjærstarteren?
Finnes det evt. noen triks jeg kan benytte meg av for å slippe å helle i hele?

Olav
 
Bare ha opp i hele starter denne gangen om du brygger ca 20 liter. En Wit er sterk på smak og vil maskere mindre bismaker (og evt. bryggefeil).
:biersmile:
 
Ok. Så bra. Da heller jeg den rett oppi:) Takk for raskt svar.

Er det forresten noen som vet om korianderblad kan fungere som en ok erstatning for korianderfrø?
 
Korianderblad smaker ganske forskjellig fra korianderfrø så det ville jeg ikke prøvd på som en erstatning, men det kan jo være et artig eksperiment i en minibatch...

Noenlunde velassorterte butikker pleier ha korianderfrø i hyllene.
 
Tilbake
Topp