Hjelp til første brygg!

Allgrain bryggingen dryger ut da tiden til å få utstyret på plass ikke er funnet enda :mad:
Derfor tenkte jeg å kjøre et ekstraktbrygg for å komme igang.

Har lekt meg litt på beercalc sammen med snoking på forumet og kommetr frem til dette:



Statistics

Volume: 23 liters

OG: 1068

FG:

Alcohol: 6.7 % by vol.

Colour: 16 EBC (Amber)

Bitterness: 57 IBU

BU/GU: 0.83


Fermentables

Dry Light Extract 4000 grammes

Crystal Malt 135 250 grammes

Wheat Malt 250 grammes


Hops

Cascade 6.5% alpha 35 grammes    60 minutes
Chinook 12.6% alpha 35 grammes  30 minutes
Cascade 6.5% alpha 60 grammes    10 minutes
Cascade 6.5% alpha 60 grammes    1 minutes
Chinook 12.6% alpha 30 grammes  dry hopping
Cascade 6.5% alpha 30 grammes  dry hopping

Fermentation
Yeast: Danstar Nottingham


Noen som har synspunkter på denne oppskriften?
 
Jeg ville gått kraftig ned på bitterhumlen, og brukt kun 1 type bitterhumle!

Og så ville jeg kuttet hvetemalt. (Denne må meskes)

Bruk heller evt. en pose Muntons Wheat DME
 
Okey, takk for svar.

Kutte ut hvetemalt, eventuellt muntons wheat(har denne noe for seg?)

Hvilken IBU bør jeg ligge på for en passe humlete og bitter IPA uten at den blir ekstrem?
 
hvete malt kan hjelpe litt på skummet,men hvordan spraymalt fungerer veit jeg ikke,aldri brukt før.
 
Et forslag modellert i Beertools; Å flytte humletilsetninger mot slutten er en fin måte å få mindre harsk bitterhet og mer humlesmak og aroma.


--------------------------------------------------------------------------
Extract IPA
--------------------------------------------------------------------------

General
--------------------------------------------------------------------------
                    Category: India Pale Ale (IPA)
                Subcategory: American IPA
                Recipe Type: Extract
                  Batch Size: 23 L
              Volume Boiled: 27 L
            Mash Efficiency: 72 %
        Total Grain/Extract: 4.50 kg
                  Total Hops: 123.0 g
      Calories (12 fl. oz.): 236.5

Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
          0.25 kg Crystal Malt 60°L
          4.00 kg Muntons Light DME
          0.25kg Muntons Wheat DME
              23 g Chinook (Pellets, 12.75 %AA) boiled 60 minutes.
              50 g Cascade (Pellets, 6.5 %AA) boiled 10 minutes.
              50 g Cascade (Pellets, 6.5 %AA) boiled 1 minutes.
              23 g Cascade (Pellets, 6.5%AA) Dry Hop

            Yeast: Danstar  Nottingham

Notes
--------------------------------------------------------------------------


Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
  Original Gravity: 1.071
  Terminal Gravity: 1.015
            Color: 11.30 SRM
        Bitterness: 50 IBU
Alcohol (%volume): 7.5 %
 
Da står batch nr en vel plassert i gjæringskaret :ilike:  Alt gikk etter planen egentlig. Kjølespiralen kjølte ned 23 liter fra kok til 20 grader på 10- 15 min. Eneste jeg er spent på er om vi fikk nok oksygen inn i vørteren før gjæring.. Plasket bra med heverten når vi tappet over i gjæringskaret pluss at vi vispet en god del i det etterpå.
 
Tilbake
Topp