Blir litt som å spørre "hvor stor er en fisk". Brygg det øllet du selv vil sette pris på å drikke.
(For min egen del ville jeg ikke brygget noen av dem. Ikke før jeg hadde forenklet & balansert oppskriftene kraftig. Men det er bare meg )
Jærbryggs tips er godt. I tillegg prøver jeg å holde meg til en enkel tommelfingerregel. OG-1=IBU (for standardøl).
Feks bør en øll med OG 1.050 ha en IBU på ca +/- 50 for å være nogenlunde i balanse. Så kan man seffærn gasse på derfra, men det gir et slags referansepunkt.
Oppps, la ikke merke til at den første var ment som en torpedo-klone. Mitt favorittøl!
Her er en av mine varianter av oppskriften. Har brygget denne noen ganger nå, og bare truffet blink 2 ganger. Husker seff ikke hvilken oppskrift som ble best, men tror det er denne.
RR Torpedo - rebrew #6
American IPA
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 50.0
Total Grain (kg): 16.500
Total Hops (g): 606.00
Original Gravity (OG): 1.070 (°P): 17.1
Final Gravity (FG): 1.015 (°P): 3.8
Alcohol by Volume (ABV): 7.15 %
Colour (SRM): 9.7 (EBC): 19.0
Bitterness (IBU): 83.1 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 68
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
13.000 kg Pale Ale Malt (78.79%)
2.000 kg Pilsner (12.12%)
0.600 kg Crystal 60 (3.64%)
0.500 kg Carapils (Dextrine) (3.03%)
0.400 kg Crystal 30 (2.42%)
Hop Bill
----------------
51.0 g Magnum Pellet (16.1% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1 g/L)
60.0 g Magnum Pellet (16.1% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
100.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.3% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (2 g/L)
75.0 g Magnum Pellet (15.5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
100.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.3% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (2 g/L)
50.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L)
100.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.3% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (2 g/L)
70.0 g Magnum Pellet (15% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.4 g/L)
Misc Bill
----------------
6.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash)
24.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash)
6.0 g NaHCO3 (Mesk) - Natriumbikarbonat @ 0 Minutes (Mash)
Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 17°C with Safale US-05
BEKLAGER. DET ER FEIL... OMG... DEN SER JO FORFERDELIG UT..... Det er jeg som jobber med en litt Pale verjson av torpedo, og jeg er ikke i nærheten til ferdig med den.
Videre.
Når det kommer til INNENFOR RAMMEN: IKKE VÆR PÅ RØDT!. Beersmith 2 er hjerneskadet. Om man skal følge den så kan man ikke lage ex: NØ Two Captains. den har enda mer IBU. man må neste prøve seg frem, ja.
Hva som vil være "balansert" kommer an på øltype. En BU:GU-rate på 1,2 vil ikke være balsnsert i en doppelbock, mens det i en IPA vil fungere glimrende...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.