0666 BRYGGERI
Norbrygg-medlem
Hei Bryggevenner
Har litt diverse malt og humle på lageret mitt.
Har bare en type lager gjær : Saflager W-34/70
Malt : Pilsner 5Kg, Pale 5 Kg , Maris Otter Pal 5,5Kg, Crystal Malt 120EBC 800Gr og Flaket Hvete 700Gr.
Humle: Northen Brewer 65Gr, Saaz 30Gr, Spalt Select 75Gr, Cascade 85 Gr, Goldings 64Gr og Styrian Golding 82Gr.
Dette er det jeg har på lageret mitt, tenkte jeg ikke skulle kjøpe inn noe før jul.
Har laget en oppskrift som dere kan se under!
Kunne tenke meg innspil på hva jeg kan gjøre annerledes med det jeg har av råvarer.
Åpen for alle gode innspill !
0666 Lager ( 0 sex sex sex Lager )
Pilsner/ Lager
Recipe Specs
Batch Size (L): 24.5
Total Grain (kg): 5.089
Total Hops (g): 60.00
Original Gravity (OG): 1.048 (°P): 11.9
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.72 %
Colour (SRM): 5.7 (EBC): 11.2
Bitterness (IBU): 30.0 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
4.987 kg Pilsner (98%)
0.102 kg Crystal 120 (2%)
Hop Bill
15.0 g Northern Brewer Pellet (10.2% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
15.0 g Saaz Pellet (2.8% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
20.0 g Spalt Pellet (4.6% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
10.0 g Saaz Pellet (28% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
Misc Bill
5.0 g Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)
5.0 g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 70 Minutes.
Fermented at 12°C with Saflager W-34/70
Notes
Stegmeske: Innmesk på 55°C i 15 min, 67°C i 60 min, 77°C i 5 min.
Gjæring i 21 til 23 dager på 12 Grader.
Har litt diverse malt og humle på lageret mitt.
Har bare en type lager gjær : Saflager W-34/70
Malt : Pilsner 5Kg, Pale 5 Kg , Maris Otter Pal 5,5Kg, Crystal Malt 120EBC 800Gr og Flaket Hvete 700Gr.
Humle: Northen Brewer 65Gr, Saaz 30Gr, Spalt Select 75Gr, Cascade 85 Gr, Goldings 64Gr og Styrian Golding 82Gr.
Dette er det jeg har på lageret mitt, tenkte jeg ikke skulle kjøpe inn noe før jul.
Har laget en oppskrift som dere kan se under!
Kunne tenke meg innspil på hva jeg kan gjøre annerledes med det jeg har av råvarer.
Åpen for alle gode innspill !
0666 Lager ( 0 sex sex sex Lager )
Pilsner/ Lager
Recipe Specs
Batch Size (L): 24.5
Total Grain (kg): 5.089
Total Hops (g): 60.00
Original Gravity (OG): 1.048 (°P): 11.9
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.72 %
Colour (SRM): 5.7 (EBC): 11.2
Bitterness (IBU): 30.0 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
4.987 kg Pilsner (98%)
0.102 kg Crystal 120 (2%)
Hop Bill
15.0 g Northern Brewer Pellet (10.2% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
15.0 g Saaz Pellet (2.8% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
20.0 g Spalt Pellet (4.6% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
10.0 g Saaz Pellet (28% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
Misc Bill
5.0 g Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)
5.0 g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 70 Minutes.
Fermented at 12°C with Saflager W-34/70
Notes
Stegmeske: Innmesk på 55°C i 15 min, 67°C i 60 min, 77°C i 5 min.
Gjæring i 21 til 23 dager på 12 Grader.