Hjelp med oppskrift

Hei! Har laget en oppskrift av det jeg har liggende akkurat nå. Ser det greit ut?
Kode:
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Pale Ale Galaxy
Brewer: Morten K.
Asst Brewer:
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 29,93 l
Post Boil Volume: 26,87 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l  
Bottling Volume: 21,49 l
Estimated OG: 1,054 SG
Estimated Color: 11,2 EBC
Estimated IBU: 42,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 80,9 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
5,00 kg               Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC)            Grain         1        90,1 %       
0,20 kg               Carafoam (Weyermann) (3,9 EBC)           Grain         2        3,6 %        
0,15 kg               Wheat, Flaked (3,2 EBC)                  Grain         4        2,7 %        
0,20 kg               Carawheat (Weyermann) (110,0 EBC)        Grain         3        3,6 %        
25,00 g               Galaxy [14,00 %] - Boil 90,0 min         Hop           5        37,8 IBUs    
10,00 g               Galaxy [14,00 %] - Boil 5,0 min          Hop           7        2,8 IBUs     
15,00 g               Galaxy [14,00 %] - Boil 2,0 min          Hop           8        1,8 IBUs     
30,00 g               Galaxy [14,00 %] - Dry Hop 4,0 Days      Hop           10       0,0 IBUs     
2,0 pkg               Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast         9        -            
1,22 Items            Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)        Fining        6        -            


Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 5,55 kg
----------------------------
Name              Description                Step Temperature     Step Time    
Mash In           Add 24,98 l of water at 72 68,9 C               45 min       

Sparge: Drain mash tun Batch sparge with 1 steps (6,46l) of 75,6 C water
 
Ser fin ut, men hadde kanskje flyttet noen flere IBU til etter de siste 15 minuttene. Hadde ikke brukt mer enn 0,5tab Whirfloc på den størrelsen.
 
Den blir iallefall fyldig. Og støtter odland. Slik det er nå får du en veldig malt-forward øl, men hvis det er målet er det kanskje greit. Men utifra valget av Galaxy så går du kanskje etter en pent humlet pale-aktig øl (selv om du bruker pilsner) ser det ut som.
 
Samt kanskje mesket lavere for å få et tørrere og mer lettdrikkelig øl (fikk ikke med meg mesketemp).
 
Hvis du vil ha en galaxy-forward øl så sletter du all humletilsetning og legger til (begynn baklengs ja ) noe sånt som 35G ved 0 min, 25g ved 15 min (evt ca 20g ved 10 min) og legger til bittertilsetningen slik at du når ønsket IBU. 35-50 g tørrhumle.
 
tusen takk for hjelp. Blir brygging i morgen. Tørrhumling, skal jeg tilsette det samtidig som gjær eller vente noen dager?
 
Tilbake
Topp