Hjelp Gjæring wy 1318

Hei
Har hatt  2 Kinn vestkyst ipa til gjæring i nesten to uker , en med wy1318 og en med us-05
OG 1070
Fg nå 1111 wy og 1009 us-05
Wyeasten har fortsatt ett lag på toppen , antar det er gjærlag . Er usikker på om jeg kan tappe eller må la den stå til det synker?
Begge plupper i gjærlåsen av og til , men de har jo gjæret lenger ned enn de i utgangspunktet skulle.
Fg var ca 1014 for ca fire dager siden
Mvh
Rune
 
Her er det en feil fg på wy 1318 kan ikke være 1111. Kinn vestkyst ligger vel  i området rund 1080 mener du 1011 og 1009 har du nok mesket litt lavere enn du tror. sjekk termometeret dtt i isvann og kok. :)
 
WY1318 kan ha det med å bli liggende oppå. Non-residing krausen som amerikanerne kaller det.

Sett øllet kaldt etpar dager, så legger den seg.
Eller løft ut gjæren med et rent redskap.
Eller tapp øllet fra under gjæren.

Uansett, en fantastisk gjær. Og sikkert et nydelig øl.
Lykke til!
 
Fg er riktig , hydrometer viser 1000 i vann 20'c , men mesketemp kan ha vært litt lavere enn tenkt .Ble jæskla mye malt i brattbergen  (7 +kg) . OG ble litt lavere enn planlagt
Er det trygt å flaske tro , ingen fare for flaskebomber?
 
Oppfølgingsspørsmål fra Nybegynnern :)
Hvis vi mesket litt lavt og fikk mer gjærbart sukker enn vi skulle , er det noen maksgrense for hva vi kan ha trukket ut ?
Så OG sier ikke noe om hvor mye sukker som er gjærbart men bare totalen av alle sukkerarter?
Vi bør kanskje la det stå lenger da , kan det i teorien gjære ned til 1000?
Forøvrig sier oppskriften Gahr kom med 16.8p er ikke det ca OG 1069, og oppskriften bryggselv  der vi kjøpte ca 1072
Rune
 
Tror nok at dere kan flaske nå, men sjekk om fg er lik over et par dager.
OG måler ikke hvor mye gjærbart sukker, bare totalen.
 
Tilbake
Topp