hjelp co2 på corneliusfatt

hei har problemer med å få co2 i ølet får mye skum ved taping men ikke co2 i ølet har ståt ei uke med 2 bar ca18 grader i romet
 
seven skrev:
hei har problemer med å få CO₂ i ølet får mye skum ved taping men ikke CO₂ i ølet har ståt ei uke med 2 bar ca18 grader i romet
Ved 18 grader er det normalt at du får MYE skum i øllet.
Ihvertfall ved 2 bar
 
Jeg fikk det til på et vis ved å skru ned trykket til 0,5 bar og slippe ut overtrykket, så tappingen går saktere, da blir det ikke like mye skum. Men det hjelper også å få ned temperaturen.
 
Spørs jo litt hva du skal da.. Skal du tappe fra Cornelius til flasker feks, er det bare å kjøle ned til ett par grader. Da skummer det minst. Men hvis du tapper i ett glass for å drikke så er jo 2 grader litt i minste laget da.. Da bør du jo ha den temperaturen du helst vil drikke brygget ditt på. 8 grader kanskje?? Skummer ihvertfall mindre på 8 grader enn 18 uansett. Ett sted mellom 0,5 og 1 bar, kommer jo igjen ann på hvordan tappe utstyr/slanger du har.. Jo tynnere og lengre slange desto mindre skummer det. Dette er mine erfaringer ihvertfall. Sikkert andre meninger her ;)
 
For å få ned trykket ved tappekrana så det ikke skummer for mye må du ha en 1,5m lang slange med 3mm indre diameter.
Om du bare har 5mm indre diameter på slangen må du opp i 5,9m lengde ved 2 bar og 18grader!
 
Hvis man tenker å drikke ølet ved 7 grader, og karbonerer ved 18 grader og kjøler ned etterpå, blir det da riktig å bruke samme trykk ved karbonering som om ølet skulle ha vært 7 grader hele veien?
 
olavgn skrev:
Hvis man tenker å drikke ølet ved 7 grader, og karbonerer ved 18 grader og kjøler ned etterpå, blir det da riktig å bruke samme trykk ved karbonering som om ølet skulle ha vært 7 grader hele veien?

Nei, du må karbonere med det trykker som kreves ved 18 grader, når det så er kjølt til 7 grader kan du stille inn trykket som kreves for 7 grader.
 
Leffe skrev:
Jo tynnere og lengre slange desto mindre skummer det. Dette er mine erfaringer ihvertfall. Sikkert andre meninger her ;)

Det hjelper ikke å mene noe annet, det er nå engang prinsippet.
:)
 
olavgn skrev:
Hvis man tenker å drikke ølet ved 7 grader, og karbonerer ved 18 grader og kjøler ned etterpå, blir det da riktig å bruke samme trykk ved karbonering som om ølet skulle ha vært 7 grader hele veien?

Nei, det blir ikke riktig. Løseligheten av CO2 i øl stiger når temperaturen synker. Dvs. man trenger lavere trykk for å få samme volum CO2 i ølet ved 7 grader enn ved 18 grader. Mao hvis du karbonerer på 18 grader må du senke trykket når du setter fatet kaldere, slik at du ikke overkarbonerer ølet.

Edit: Oddvar var først
 
Tilbake
Topp