Dette er mitt tredje brygg. De to første står til gjæring, men jeg vet allerede nå at de blir så som så, var en del mengder og slikt som var ute å kjøre.
Menmen, før dette brygget har jeg lært meg mer av Beersmith, og det virket som om jeg hadde et ok brygg på papiret. Tydligvis så stemte ikke kart og terreng for fem øre.
Jeg mesket 4kg malt med 11 liter vann. Og satt igjen med 5 liter vørter. I følge BS skulle jeg sitte igjen med 7 liter. Så allerede her mangler det to liter godsaker.
Så skylte jeg med 17 liter. og satt igjen med 19 liter. (BS mente at jeg skulle skylle med 16.2 liter men jeg tok litt mer) I følge BS så skulle jeg ha 22.6 liter på dunken preboil. OG var .60. Beersmith foreslo .41 preboil. Regner OG var veil feil pga mengden mesk var feil.
Så toppet jeg med vann til jeg hadde 22 liter på dunken. Da var preboil OG nede til .30, som er altfor lavt igjen.
Jeg skjønner ikke helt.. hva skal jeg gjøre?
Kan det hende svaret er så enkelt at jeg trenger en ny vekt til malten? Jeg stusset litt på mengden som havnet i meskeposen, virket litt mye. Vekten er en Clas Ohlson-vekt.
Menmen, før dette brygget har jeg lært meg mer av Beersmith, og det virket som om jeg hadde et ok brygg på papiret. Tydligvis så stemte ikke kart og terreng for fem øre.
Jeg mesket 4kg malt med 11 liter vann. Og satt igjen med 5 liter vørter. I følge BS skulle jeg sitte igjen med 7 liter. Så allerede her mangler det to liter godsaker.
Så skylte jeg med 17 liter. og satt igjen med 19 liter. (BS mente at jeg skulle skylle med 16.2 liter men jeg tok litt mer) I følge BS så skulle jeg ha 22.6 liter på dunken preboil. OG var .60. Beersmith foreslo .41 preboil. Regner OG var veil feil pga mengden mesk var feil.
Så toppet jeg med vann til jeg hadde 22 liter på dunken. Da var preboil OG nede til .30, som er altfor lavt igjen.
Jeg skjønner ikke helt.. hva skal jeg gjøre?
Kan det hende svaret er så enkelt at jeg trenger en ny vekt til malten? Jeg stusset litt på mengden som havnet i meskeposen, virket litt mye. Vekten er en Clas Ohlson-vekt.