Hei, nå trenger jeg virkelig noen gode råd om mulig.
Har siden jeg startet brygging for noen mnd siden, kun bruk Pale Ale + diverse smaksmalt. Ølen har blitt kjempegod.
Butikken var tom for pale ale så jeg kjøpte inn 4 stk 25 kg sekker pilsnermalt da dette skulle være nesten hipp som happ.
Nå har 8 stk 50L dunker (800 halvlitere) stått å gjæret av seg, tar av lokket å kjenner en stikkende lukt i nesa, som avtar etter litt lufting.
Smaken virker bitter å litt rar. Slår opp i ølbryggerboka å ser at pilsnermalt må koke i 90 min. Jeg har kokt alt i 60 min.
Så til det store spørsmålet: Hva gjør jeg nå, er det bare å kaste alt i sluket ? Alt annet en koketid har jeg gjort helt riktig. Vil det komme seg etter lagring eller er det kjørt.
Håper noen kan gi et svar på dette, håper å slippe å helle ut, samtidig som jeg ikke gidder å korke 800 flasker med øl som aldri kan bli god.
Venter spent på svar
Har siden jeg startet brygging for noen mnd siden, kun bruk Pale Ale + diverse smaksmalt. Ølen har blitt kjempegod.
Butikken var tom for pale ale så jeg kjøpte inn 4 stk 25 kg sekker pilsnermalt da dette skulle være nesten hipp som happ.
Nå har 8 stk 50L dunker (800 halvlitere) stått å gjæret av seg, tar av lokket å kjenner en stikkende lukt i nesa, som avtar etter litt lufting.
Smaken virker bitter å litt rar. Slår opp i ølbryggerboka å ser at pilsnermalt må koke i 90 min. Jeg har kokt alt i 60 min.
Så til det store spørsmålet: Hva gjør jeg nå, er det bare å kaste alt i sluket ? Alt annet en koketid har jeg gjort helt riktig. Vil det komme seg etter lagring eller er det kjørt.
Håper noen kan gi et svar på dette, håper å slippe å helle ut, samtidig som jeg ikke gidder å korke 800 flasker med øl som aldri kan bli god.
Venter spent på svar