Hei kjære bryggere,
Jeg er her i dag på vegne av et museum i hovedstaden, hvor vi i løpet av de neste månedene skal åpne en utstilling om samuraiene. Som kjent hadde sake stor betydning for samurai-klassen, og en rituell del av oppvarmingen til kamp var å drikke tre kopper sake, for å nevne noe. Mer om dette her: https://warontherocks.com/2016/01/sake-and-the-samurai/
I den forbindelse undersøker vi muligheten for å holde kurs i sakebrygging, og jeg ønsker å høre innspill fra dere, og om det er noe interesse der ute? Jeg har selv opplevd å bare bli forvirret når jeg skulle undersøke sakebrygging på egen hånd, og det er kanskje flere som har den opplevelsen. Ikke er det mange treff på sake her på forumet heller.
Jeg har egentlig en haug med spørsmål! Har noen vært på eller hørt om kurs i sakebrygging i Norge? Er det andre enn Nøgne Ø som har laget sake i Norge? Er det noen her som har prøvd seg på sake, eller kjenner noen som har forsøkt?
Vil legge til at jeg personlig er medlem av Norbrygg, og har senest i januar hatt gleden av å møte flere medlemmer på usmakskurs i Drammensveien-lokalet i Oslo. Så håper dette ikke fremstår som reklame for museet, det er absolutt ikke intensjonen. Har til og med unngått å nevne museet ved navn!
Jeg er her i dag på vegne av et museum i hovedstaden, hvor vi i løpet av de neste månedene skal åpne en utstilling om samuraiene. Som kjent hadde sake stor betydning for samurai-klassen, og en rituell del av oppvarmingen til kamp var å drikke tre kopper sake, for å nevne noe. Mer om dette her: https://warontherocks.com/2016/01/sake-and-the-samurai/
I den forbindelse undersøker vi muligheten for å holde kurs i sakebrygging, og jeg ønsker å høre innspill fra dere, og om det er noe interesse der ute? Jeg har selv opplevd å bare bli forvirret når jeg skulle undersøke sakebrygging på egen hånd, og det er kanskje flere som har den opplevelsen. Ikke er det mange treff på sake her på forumet heller.
Jeg har egentlig en haug med spørsmål! Har noen vært på eller hørt om kurs i sakebrygging i Norge? Er det andre enn Nøgne Ø som har laget sake i Norge? Er det noen her som har prøvd seg på sake, eller kjenner noen som har forsøkt?
Vil legge til at jeg personlig er medlem av Norbrygg, og har senest i januar hatt gleden av å møte flere medlemmer på usmakskurs i Drammensveien-lokalet i Oslo. Så håper dette ikke fremstår som reklame for museet, det er absolutt ikke intensjonen. Har til og med unngått å nevne museet ved navn!