Etter ca 6 mnd planlegging og fundering av fremgangsmåte nærmer dagene hvor vi skal prøve oss på en ekte barrel aged imperial stout porter. Brukt whisky tønne fra et lokalt bryggeri i nærheten Aberdeen er ervervet, og oppskriften er satt. Tønna står forresten med vann i nå så den ikke skal tørke inn. Dette vannet smaker nyyydelig og skal brukes under bryggingen.
Planen er å bruke en type gjær til å sette smak tidlig og wlp099 til å gjøre avsluttningen. Målet er 1.145 OG og 1.005-1.015 FG.
Er det noen her som har noe erfaring med å bruke wlp099, og samtidig 2 typer gjær? Når skal jeg tilsette wlp099?
Forslag til første gjærtype? Jeg har endel wlp001 ligende på kjøl, klar til dyst.
Noen som har erfaringer med å lagre på eikefat og farmomenter med dette? Tenkte å ha sekundær gjæring på fatet og la det stå der i 1-2 år. Eller bær jeg sette det på vanlig fat/flasker etterhvert. Er tappekran i bunnen så kan smake etthvert som det blir eldre. Skal sette inn gjærlås i toppen.
Når ølet er nådd en abv på ca 15%, hvor kuldebestandig er det da? Tenkte på å ha det i garasjen hvor temperaturen kan synke til under minus, men dog neppe under minus 10.
Mulig jeg må se på muligheten på å få sette det et sted hvor det er ganske stabil temperatur året rundt.
Hans Erik
Planen er å bruke en type gjær til å sette smak tidlig og wlp099 til å gjøre avsluttningen. Målet er 1.145 OG og 1.005-1.015 FG.
Er det noen her som har noe erfaring med å bruke wlp099, og samtidig 2 typer gjær? Når skal jeg tilsette wlp099?
Forslag til første gjærtype? Jeg har endel wlp001 ligende på kjøl, klar til dyst.
Noen som har erfaringer med å lagre på eikefat og farmomenter med dette? Tenkte å ha sekundær gjæring på fatet og la det stå der i 1-2 år. Eller bær jeg sette det på vanlig fat/flasker etterhvert. Er tappekran i bunnen så kan smake etthvert som det blir eldre. Skal sette inn gjærlås i toppen.
Når ølet er nådd en abv på ca 15%, hvor kuldebestandig er det da? Tenkte på å ha det i garasjen hvor temperaturen kan synke til under minus, men dog neppe under minus 10.
Mulig jeg må se på muligheten på å få sette det et sted hvor det er ganske stabil temperatur året rundt.
Hans Erik