Har prøvd å søke litt i forumet men klarer ikke helt å få lest meg til et svar, så prøver meg her.
Først og fremst så er jeg sylfersk i denne hobbyen, og har satt kun 1 batch som nå er på flasker. Men må jo si at det her er en flott hobby, og er veldig glad for at det er så mange flinke folk som man kan lære av her på forumet'
Første forsøk er ølsett fra europris, mountons gold, hehe. Fant den ølsett-guiden her på forumet, og fulgte den ganske så slavisk når jeg brygga første batch. Har dog gjordt en del småfeil underveis, men det smaker jo kurant øl av det
utrolig nok. Så jeg lurer på om det er noen enkle triks for å få litt mer smak i. Leser om tørrhumling, er det noe man kan tilsette i ølsett-brygging? Og burde jeg heller kjøpe en lager gjær, for det er lager øl jeg har ønske om å få brygga
noe i nærheten av. Har vært nøye med alt av renhold og sterilisering underveis. Bør jeg "hydrere" tørrgjæren før jeg brygger? Og jeg brukte gjær-næring som lå i hylla på europris, som jeg brukte sammen med gjæren når jeg blanda inn
det etter kokinga av vørteren. Gjøringa gikk forreten fint, selv om jeg ikke leste av OG start så er det alkohol i øllet, det kan jeg skrive under på, tipper rundt 4%. Øllet stod fire uker i ca 12grader før jeg tappa det på små brune sammen
med en sukkerbit. Men oppdaga at det er nogle variasjon på flaskene hva kullsyre angår, er det normalt eller det tilfeldig hvor mye gjærrester som kommer med i flaskene? Øllet er jo ikke såå godt uten kullsyre i. Vil det bli mer kullsyre
etter hvor lenge den har logge på flasker? Tenkte å sette neste batch om ikke lenge, så lurte på om det sette fra europris er søppel og om jeg heller burde kjøpe et ølsett på bryggselv.no.
Hva tror dere? Mye spm her nå, og litt rotete oppsett, men er takknemlig for alle svar
Først og fremst så er jeg sylfersk i denne hobbyen, og har satt kun 1 batch som nå er på flasker. Men må jo si at det her er en flott hobby, og er veldig glad for at det er så mange flinke folk som man kan lære av her på forumet'
Første forsøk er ølsett fra europris, mountons gold, hehe. Fant den ølsett-guiden her på forumet, og fulgte den ganske så slavisk når jeg brygga første batch. Har dog gjordt en del småfeil underveis, men det smaker jo kurant øl av det
utrolig nok. Så jeg lurer på om det er noen enkle triks for å få litt mer smak i. Leser om tørrhumling, er det noe man kan tilsette i ølsett-brygging? Og burde jeg heller kjøpe en lager gjær, for det er lager øl jeg har ønske om å få brygga
noe i nærheten av. Har vært nøye med alt av renhold og sterilisering underveis. Bør jeg "hydrere" tørrgjæren før jeg brygger? Og jeg brukte gjær-næring som lå i hylla på europris, som jeg brukte sammen med gjæren når jeg blanda inn
det etter kokinga av vørteren. Gjøringa gikk forreten fint, selv om jeg ikke leste av OG start så er det alkohol i øllet, det kan jeg skrive under på, tipper rundt 4%. Øllet stod fire uker i ca 12grader før jeg tappa det på små brune sammen
med en sukkerbit. Men oppdaga at det er nogle variasjon på flaskene hva kullsyre angår, er det normalt eller det tilfeldig hvor mye gjærrester som kommer med i flaskene? Øllet er jo ikke såå godt uten kullsyre i. Vil det bli mer kullsyre
etter hvor lenge den har logge på flasker? Tenkte å sette neste batch om ikke lenge, så lurte på om det sette fra europris er søppel og om jeg heller burde kjøpe et ølsett på bryggselv.no.
Hva tror dere? Mye spm her nå, og litt rotete oppsett, men er takknemlig for alle svar