TorfinnS
Norbrygg-medlem
Leser artikler om head retention (finnes det noe norsk ord for det? ). Det står at man bør unngå meskesteg på mellom 50 -60 grader. http://brewwiki.com/index.php/Head_Retention
Likevel ser jeg flere oppskrifter der slike meskesteg er lagt inn. Lagde en weissbier nå sist. Syns skummet forsvinner fort. Der var det et meskesteg på 53 grader. (Har dog ikke sjekket glassene). Syns heller ikke skummet var så stivt som det kan være. På dette ølet fjernet jeg også skummet som kom til overflaten under koken. Det er kanskje heller ikke så lurt med tanke på skummet?
Likevel ser jeg flere oppskrifter der slike meskesteg er lagt inn. Lagde en weissbier nå sist. Syns skummet forsvinner fort. Der var det et meskesteg på 53 grader. (Har dog ikke sjekket glassene). Syns heller ikke skummet var så stivt som det kan være. På dette ølet fjernet jeg også skummet som kom til overflaten under koken. Det er kanskje heller ikke så lurt med tanke på skummet?