I forbindelse med skylling har jeg på mine foregående brygg fulgt Moderne Hjemmebryggings råd og kjørt dette rimelig langsomt, rundt 3 liter pr. 10min, og da ryker det fort 1,5 time på 25 liter. Det jeg opplever er at utover i skyllingen synker mesketemp fra 67c til 64-62c, selv om skyllevann ligger på godt og vel 76c.
Er det hensiktsmessig å bruke så lang tid på skyllingen? Har sett et par videosnutter der det virker som skylleprosessen nesten for fritt løp gjennom mesken, så jeg klør meg litt i hodet over dette.
Hva vil resultatet bli om jeg kutter 1,5 time ned til en halvtime?
Hva er vanlig praksis for dagens bryggere?
Er det hensiktsmessig å bruke så lang tid på skyllingen? Har sett et par videosnutter der det virker som skylleprosessen nesten for fritt løp gjennom mesken, så jeg klør meg litt i hodet over dette.
Hva vil resultatet bli om jeg kutter 1,5 time ned til en halvtime?
Hva er vanlig praksis for dagens bryggere?