Har lest at ølbrygging er fri for pathogens..men er det sant?

Bare lurer på det. Renslighet er alt, som vi alle vet. Men tross det der, har brygget min andel med 'bakterie-øl', og lurer på om det faktiskt stemmer at man ikke kan brygge øl (med humle) med uheldige toksiner?

Mange har vel opplevd uheldig sopp/mugg-vekst i øl-flaskene grunnet dårlig desinfisering, ditto øl med bakterie-infeksjon. Ditto her. Det skjer vel når man ikke jobber i laboratoriet. Men jeg tenker på de gamle Charlie Papazian bokene, der det sto ikke bare (Relax! Have a homebrew!) men at homebrew var fullstendig 'safe', og farlig bakterie osv ikke kunne vokse i øl. Nå begynner jeg å lure på det der noe. Hvis sopp og mugg kan vokse innenfor ølflaskene når de er ferdigtappet, er vel en del sopp/gjær/bakterie typer osv som produserer uheldig toksiner? (toxins...norsk er ikke morsmålet vettu! gidder ikke slå opp)..

Some microbiologists out there want to chime in?

Just a thought
 
Tilbake
Topp