Pål Heide Kielland
Norbrygg-medlem
Satte en gjærstarter i går. WLP004.
1.6 l vann, 160 g maltekstrakt. Mulig det ble litt mye gjærnæring.
Kokte i 15 minutter, deretter avkjøling. Gjærpakken lå i romtemperatur en drøy time vil jeg tro.
Etter avkjølinga åpnet jeg gjæra. Den hadde en mer fastere konsistens enn jeg forventett, mer i retning ferskgjær til baken, men mer flytende enn det. Jeg tilsatte gjæra og satte den på røreren. Etter 14 timer så den omtrent slik ut
Er vi innenfor normalen her? Usikker da dette er første gjærstarter...
1.6 l vann, 160 g maltekstrakt. Mulig det ble litt mye gjærnæring.
Kokte i 15 minutter, deretter avkjøling. Gjærpakken lå i romtemperatur en drøy time vil jeg tro.
Etter avkjølinga åpnet jeg gjæra. Den hadde en mer fastere konsistens enn jeg forventett, mer i retning ferskgjær til baken, men mer flytende enn det. Jeg tilsatte gjæra og satte den på røreren. Etter 14 timer så den omtrent slik ut
Er vi innenfor normalen her? Usikker da dette er første gjærstarter...