Hei.
Har nå tappet brygg #2.
Dette er første ekstraktbrygg med egen humling.
Oppskrift og fremgangsmåte i korte trekk. Skriver ikke noe om rensing og desinfisering da jeg har vært nøye med det.
Kokt 10 l vann.
Tilsatt 3,6 kg Muntons Medium. Satt i kok.
48 gr. Fuggles tilsatt etter 10 min.
17 gr. Fuggles tilsatt etter ytterligere 45 min.+ 5 gr. Irish Moss.
Kokt i totalt 60 min. etter første tilsetting av humle.
Kjølt ned til 20 gr. med egenprdusert kjøler på 8 min. (Ja, det er sant).
Mens kjøling pågikk satte jeg 11 gr. Danstar Nottingham overgjær til modning. Sto ved 30 gr. i 15 min.
Tilsatt vann til 25 l.
Målt OG til 1041.
Tilsatt gjær.
Gjæret ved 20 gr. (stabil kjeller) i 1 uke. Stormgjæret bra etter 24 timer og god aktivitet til dag 4, så gikk det sakte nedover. Og i ettermiddag var det svært lite plopping. Målt FG til 1009.
Tilsatt 32 tsk hvit farin (1/2 tsk pr flaske) i tomt spann og stukket om. Rørte for å være sikker på at sukkeret blandet seg. Sukkeret var forøvrig sukkerlake som var kjølt ned.
Tappet og korket med kokte korker.
Sluttresultat: 70 flasker og etter mine beregninger 4,2 %.
SÅ kommer grunnen til at jeg lurer på om jeg har driti meg ut. Nottingham er etter det jeg har skjønt et overgjær. Hvorfor ligger da at gjæren på bunn av spannet? Det var en tydlig fast ring med gjærøverst i brygget rundt kanten av spannet. Jeg trodde dette sk flyte oppå brygget?
Vil til slutt nevne at øllet lukter godt uten snav av merksnodige fiffigheter. Gleder meg stort til å smake om en ukes tid.
Håper noen gidder å ta seg bryet med å kikke på det jeg har gjort og gjerne kommentere det.
Slàinte....
Sabeltann
Har nå tappet brygg #2.
Dette er første ekstraktbrygg med egen humling.
Oppskrift og fremgangsmåte i korte trekk. Skriver ikke noe om rensing og desinfisering da jeg har vært nøye med det.
Kokt 10 l vann.
Tilsatt 3,6 kg Muntons Medium. Satt i kok.
48 gr. Fuggles tilsatt etter 10 min.
17 gr. Fuggles tilsatt etter ytterligere 45 min.+ 5 gr. Irish Moss.
Kokt i totalt 60 min. etter første tilsetting av humle.
Kjølt ned til 20 gr. med egenprdusert kjøler på 8 min. (Ja, det er sant).
Mens kjøling pågikk satte jeg 11 gr. Danstar Nottingham overgjær til modning. Sto ved 30 gr. i 15 min.
Tilsatt vann til 25 l.
Målt OG til 1041.
Tilsatt gjær.
Gjæret ved 20 gr. (stabil kjeller) i 1 uke. Stormgjæret bra etter 24 timer og god aktivitet til dag 4, så gikk det sakte nedover. Og i ettermiddag var det svært lite plopping. Målt FG til 1009.
Tilsatt 32 tsk hvit farin (1/2 tsk pr flaske) i tomt spann og stukket om. Rørte for å være sikker på at sukkeret blandet seg. Sukkeret var forøvrig sukkerlake som var kjølt ned.
Tappet og korket med kokte korker.
Sluttresultat: 70 flasker og etter mine beregninger 4,2 %.
SÅ kommer grunnen til at jeg lurer på om jeg har driti meg ut. Nottingham er etter det jeg har skjønt et overgjær. Hvorfor ligger da at gjæren på bunn av spannet? Det var en tydlig fast ring med gjærøverst i brygget rundt kanten av spannet. Jeg trodde dette sk flyte oppå brygget?
Vil til slutt nevne at øllet lukter godt uten snav av merksnodige fiffigheter. Gleder meg stort til å smake om en ukes tid.
Håper noen gidder å ta seg bryet med å kikke på det jeg har gjort og gjerne kommentere det.
Slàinte....
Sabeltann