Hvis man setter biab så er GA i BS nesten halvparten i motsetning til vanlig. Hvorfor? Er det fordi BS antar man man løfter ut posen og lar det renne av seg i en viss tid og man da får ut mer?
Dette må jeg uansett forske på når jeg får alle bitene mine. Men litt research skader jo ikke..
Tidligere så brygget jeg på et 3V oppsett. La merke til at desto raskere jeg skylte desto mer hang igjen i maten, og måtte da kompensere med mer vann, og effektiviteten gikk også ned. Skylte jeg "vanlig" så stemte det ganske greit med default verdi i BS.
Ene grunnen til at jeg skal kjøre no sparge er å slippe å vente på skylling skal bli ferdig. Men så slo det meg nettopp at hvis jeg tapper med åpne sluser antar jeg at både effektiviteten går ned, og vørter henger igjen i malten. Så..Dette må jeg finne ut av. Vurderer å bruke en biab pose så det bare er å løfte dritten ut av meskekaret. Da kan jeg jo også la det renne av seg og ha det i koken. Utnyttelse av humla antar jeg burde være kliss lik da de avrenningene bør holde samme SG som det som allerede er i koken.
Er det noen som har noen formeninger om dette?
Dette må jeg uansett forske på når jeg får alle bitene mine. Men litt research skader jo ikke..
Tidligere så brygget jeg på et 3V oppsett. La merke til at desto raskere jeg skylte desto mer hang igjen i maten, og måtte da kompensere med mer vann, og effektiviteten gikk også ned. Skylte jeg "vanlig" så stemte det ganske greit med default verdi i BS.
Ene grunnen til at jeg skal kjøre no sparge er å slippe å vente på skylling skal bli ferdig. Men så slo det meg nettopp at hvis jeg tapper med åpne sluser antar jeg at både effektiviteten går ned, og vørter henger igjen i malten. Så..Dette må jeg finne ut av. Vurderer å bruke en biab pose så det bare er å løfte dritten ut av meskekaret. Da kan jeg jo også la det renne av seg og ha det i koken. Utnyttelse av humla antar jeg burde være kliss lik da de avrenningene bør holde samme SG som det som allerede er i koken.
Er det noen som har noen formeninger om dette?