Da planlegger jeg brygg # III.
Nå har jeg tenkt å prøve partial mash, og har satt opp denne etter hva jeg har fått i posten i det siste:
Brygg III - Oatmeal Stout
================================================================================
Batch Size: 21.000 L
Boil Size: 24.000 L
Boil Time: 1.000 hr
Efficiency: 70%%
OG: 1.054
FG: 1.011
ABV: 5.6%%
Bitterness: 29.7 IBUs (Tinseth)
Color: 34 SRM (Morey)
Fermentables
================================================================================
Name Type Amount Mashed Late Yield Color
Pale Liquid Extract Extract 1.500 kg No No 90%% 8 L
Brew enhanser Dry Extract 1.000 kg No No 90%% 0 L
Carafa II Grain 100.000 g No No 70%% 412 L
Carafa I Grain 200.000 g No No 70%% 337 L
Caramel/Crystal Malt - 120L Grain 1.000 kg No No 72%% 120 L
Oats, Flaked Grain 600.000 g Yes No 80%% 1 L
Total grain: 4.400 kg
Hops
================================================================================
Name Alpha Amount Use Time Form IBU
Cascade 5.7%% 42.000 g Boil 1.000 hr Pellet 24.9
Challenger 7.8%% 30.000 g Boil 5.000 min Pellet 4.8
Yeast
================================================================================
Name Type Form Amount Stage
Danstar - Nottingham Ale Dry 11.001 mL Primary
Mash
================================================================================
Name Type Amount Temp Target Time
Conversion Infusion 0.000 mL 0.000 C 68.333 C 1.000 hr
Lurer litt på denne havregryna, Brewtarget foreslår ganske høyt utbytte av denne, men det bør jeg kanskje ikke regne med i steeping ??
Nå har jeg tenkt å prøve partial mash, og har satt opp denne etter hva jeg har fått i posten i det siste:
Brygg III - Oatmeal Stout
================================================================================
Batch Size: 21.000 L
Boil Size: 24.000 L
Boil Time: 1.000 hr
Efficiency: 70%%
OG: 1.054
FG: 1.011
ABV: 5.6%%
Bitterness: 29.7 IBUs (Tinseth)
Color: 34 SRM (Morey)
Fermentables
================================================================================
Name Type Amount Mashed Late Yield Color
Pale Liquid Extract Extract 1.500 kg No No 90%% 8 L
Brew enhanser Dry Extract 1.000 kg No No 90%% 0 L
Carafa II Grain 100.000 g No No 70%% 412 L
Carafa I Grain 200.000 g No No 70%% 337 L
Caramel/Crystal Malt - 120L Grain 1.000 kg No No 72%% 120 L
Oats, Flaked Grain 600.000 g Yes No 80%% 1 L
Total grain: 4.400 kg
Hops
================================================================================
Name Alpha Amount Use Time Form IBU
Cascade 5.7%% 42.000 g Boil 1.000 hr Pellet 24.9
Challenger 7.8%% 30.000 g Boil 5.000 min Pellet 4.8
Yeast
================================================================================
Name Type Form Amount Stage
Danstar - Nottingham Ale Dry 11.001 mL Primary
Mash
================================================================================
Name Type Amount Temp Target Time
Conversion Infusion 0.000 mL 0.000 C 68.333 C 1.000 hr
Lurer litt på denne havregryna, Brewtarget foreslår ganske høyt utbytte av denne, men det bør jeg kanskje ikke regne med i steeping ??