Gøyal bruk av gjær?

BjarteM

Norbrygg-medlem
Jeg brygget en pilsner (Gahr) som ikke ville gjære noe særlig. Brukte angitt gjær og temperatur. I stedet for å tømme det ut tilsatte jeg to poser S-05 og satte det på 18-20 grader. Da gjæret det ned til ca 1006.

Hva kan jeg forvente av smaken?
 
Noe i retning av kølsch, men uten den spesielle kølschkarakteren, vil jeg tro. Sikkert kjempegodt, hvis du ellers har gjort alt riktig..
 
05 er veldig nøytral, og med malt og humle som i en pils, vil det nok ikke ligge så langt unna pils - skjønt den kunne sikkert vært gjæret en del lavere for å komme nærmest mulig. Men jeg tror ikke det vil bli så mye ale-karakter, og uansett ville du vel ikke brukt pilshumling i en bitter? (Har riktignok ikke sjekket oppskriften:oops:.)
 
Tilbake
Topp