God oppskrift på pils, bryggetr med Speidels Braumeister

Hallo.

Da er 50L Speidel bestilt, og på vei til heimen.

Noen som kan anbefale en lys, lettdrukket ikke for bitter pilsoppskrift brygget på Braumeister ?

Alle svar mottas med takk !

-Halfdan
 
Det er nå bare å bruke pilsnermalt til OG ~1.048, meske rundt 65 °C og humle til 20--30 IBU med Saaz eller Hallertauer eller noe. Gjære med dertilegnet gjær rundt 10 °C. Kanskje en liten dæsj med carapils eller vienna for litt ekstra sødme.
 
I teorien så er det så enkelt som Kjetil S skriver. Det er ikke så vanskelig å lage en god pils, men du må ha stål kontroll på gjæringstemperatur, gjærmengde, nedkjøling og belufting av vørter ( spesielt hvis du bruker flytende gjær ). Det er lettere å kjenne usmaker på en pils enn på en ale. Et meget godt verktøy for å ha stålkontroll på gjæringen: http://www.youtube.com/watch?v=Mb226sT6qEc
Her er et par eksempler på meget gode pils oppskrifter til speidel 50 liter:
Tysk pils: http://bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=felles&id=73  ( flytende gjær )
Tsjekkisk pils: http://bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=felles&id=14  ( tørr gjær, og godt humlet )  Videoanmeldelse av brygget: http://kjempetorsken.com/2011/06/07/kjempetorsken-anmelder-hjemmebrygg-del-2/
Lykke til!
 
Tilbake
Topp