Oppdaget at jeg har glemt å trykksette et øl jeg tappet på corneliusfat for to uker siden. Er dette ølet bare å helle ut eller er det fortsatt håp om jeg tvangskarbonerer det nå?
Oppdaget at jeg har glemt å trykksette et øl jeg tappet på corneliusfat for to uker siden. Er dette ølet bare å helle ut eller er det fortsatt håp om jeg tvangskarbonerer det nå?
Det er vel bare å karbonerte det, vel? Det eneste du sparer er noen kroner til co2, og det er det vel verdt å finne ut om det har klart seg? Du kan jo sette trykk på og tappe deg en prøve også.
Såfremt du overførte oksygenfritt så går det der helt fint, er flere som gjør dette med vilje for å modne f.eks. pils ukarbonert (lagering) for så å karbonere når det er klart til å serveres.
Overførte du ikke oksygenfritt er jeg mer skeptisk, da får jeg håpe head space var minimalt, men drikkende blir det nok uansett - verdt et forsøk.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.